Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 31 ianuarie 2021

#Postat de on ianuarie 31, 2021

1. Experții OMS, la spitalul Jinyintan din Wuhan pentru a continua ancheta privind originea Coronavirusului

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îşi continuau sâmbătă la Wuhan (centrul Chinei) ancheta pe teren pentru a afla originea coronavirusului, realtează Agepres, citând AFP.Ieşiţi joi din cele 14 zile de carantină, membrii echipei au mers în cursul dimineţii, sub o escortă serioasă, la spitalul Jinyintan din Wuhan, a constatat AFP.

2.  Un elev de 10 ani a făcut profit de peste 5.000% cu acțiuni GameStop primite cadou de la mama lui 

În 2019, Nina Carr a cumpărat 10 acțiuni GameStop cu 6 dolari bucata și i le-a dăruit fiului ei, Jaydyn, cu ocazia Kwanzaa, o sărbătoare tradițională africană. Miercuri, ei au vândut acțiunile cu aproape 3.200 de dolari. 

3. Un austriac a lăsat moștenire unui sat francez 2 milioane de euro

Un supraviețuitor al persecuțiilor naziste a lăsat moștenire o parte din uriașa sa avere satului francez care l-a adăpostit, împreună cu familia sa, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, potrivit Mediafax.

Eric Schwam, un evreu austriac care a murit la vârsta de 90 de ani de Crăciun, a trecut în testamentul său satul Chambon-sur-Lignon, în Loire de Sus, potrivit CBS News.

Locuitorii săi, aproape toți protestanți, au devenit cunoscuți pentru că au adăpostit peste 2.500 de evrei care fugeau de regimul nazist.

 4. Bebeluș abandonat într-un depozit de deșeuri, salvat de un câine. Patrupedul „a cerut” ajutorul unui motociclist

Câinele a lătrat fără încetare, „de parcă ar fi avut nevoie disperată să spună ceva”. Junrell s-a oprit, l-a mângâiat și și-a dat seama că vrea să-i arate ceva, să-l ducă undeva. Copleșit de situație, l-a urmat. Câinele a început să-l ghideze de pe potecă spre un depozit de deșeuri. Și acolo a văzut „un pachețel”. Când s-a apropiat, bărbatului nu i-a venit să creadă ochilor: era un nou-născut înfășurat într-un prosop, încă în viață.

Câinele nu este vagabond, ci aparține unei familii numeroase care trăiește în munți.

5. Despărțire grea în armată: Un caporal care trece în rezervă își ia rămas bun de la cățelușa crescută în unitate

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale a apărut un filmuleț emoționant în care caporalul Dănuț Albu își ia la revedere de la cățelușa pe care a crescut-o în unitate, Maronica. Caporalul trece în rezervă, iar cățelușa parcă ar înțelege momentul.
„Eu plec, ies la pensie, rămâi singurică. Să ai grijă de tine. Lasă, că poate ne mai vedem, mai vin eu pe aici, da? Hai, pa, să fii cuminte, să te ferești de hingheri, dacă-i aduce aici, să fugi, da? Da, Maroniciu? Hai, pa, ne vedem” – îi spune caporalul proaspăt trecut în rezervă, în timp ce cățelușa scâncește și se lasă mângâiată.

6. Cum va arăta primul aeroport pentru maşinile zburătoare din viitor. Va fi construit în Marea Britanie anul acesta

Urban-Air Port, un start-up cu sediul în Marea Britanie, şi-a unit forţele cu gigantul producător de automobile Hyundai Motor în vederea dezvoltării infrastructurii necesare pentru vremea în care maşinile zburătoare vor brăzda cerul, transportând oameni şi mărfuri, notează Reuters, citată de Agerpres.Proiectul care a primit deja finanțare este menit să demonstreze modul în care vor funcţiona taxiurile aeriene în centrele urbane.

7. Arheologii israelieni au descoperit „vopseaua mov din vremurile biblice”. Cine purta haine cu această culoare

Arheologii israelieni au găsit vopsea mov ce se presupune că datează de pe vremea regelui David. Vopseaua era în acele vremuri asociată cu figurile regale și ar fi fost mai scumpă decât aurul, relatează BBC.
 „În antichitate, ținutele mov erau asociate nobililor, preoților și, evident, regilor”, a adăugat dr. Sukenik.

8. China a vândut, în medie, 40 de măşti pentru fiecare persoană din lume în 2020

Măștile de protecție au rotunjit veniturile Chinei, care a exportat în 2020 peste 220 de miliarde de astfel de articole, devenite obligatorii în pandemia de Covid-19. Câștigurile încasate sunt uriașe, peste 53 de miliarde de dolari, au anunțat autoritățile chineze.

 9. Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat pentru folosire în Uniunea Europeană

Agenția Europeană a Medicamentelor și-a dat acordul, vineri după-amiază, ca vaccinul produs de AstraZeneca și Oxford să fie folosit în țările din Uniunea Europeană pentru persoanele peste 18 ani.
  Vaccinul AstraZeneca este cel de-al treilea care primește aprobare în UE, după cel de la Pfizer/BioNTech și Moderna.  

10. Cum au fost vaccinați mai mulți oameni absolut întâmplător, pe marginea drumului

Mai mulți oameni rămași înzăpeziți pe un drum din SUA au fost vaccinați ad hoc, după ce în coloană se afla și o mașină care transporta vaccinuri ce urmau să expire în câteva ore Foto: Twitter Josephine County Cum mai existau doze deschise, care urmau să fie aruncate în câteva ore, medicii au decis să vaccineze cu acestea 6 oameni, la fața locului.

  11. Ingka, proprietarul magazinelor IKEA, cumpără 10.840 de acri de teren forestier din SUA

STOCKHOLM (Reuters) – Ingka Group, proprietarul majorității magazinelor IKEA, a declarat joi că a achiziționat mai mult teren forestier în Statele Unite ca parte a obiectivului celui mai mare grup de mobilă din lume de a deveni neutru în carbon până în 2030.

Ingka Group a declarat că a cumpărat o proprietate de 10.840 de acri, care va fi administrată de brațul de investiții Ingka Investments, din sud-estul Georgiei, de la organizația de conservare The Conservation Fund.

12. Pentagonul declară schimbările climatice o „problemă de securitate națională”

„Departamentul va întreprinde imediat acțiuni de politică adecvate pentru a acorda prioritate considerațiilor legate de schimbările climatice în activitățile noastre și evaluările riscurilor, pentru a atenua acest factor de insecuritate” – a declarat secretarul apărării Lloyd Austin. Austin a anunțat schimbarea după ce președintele Biden a semnat o serie de ordine executive menite să abordeze criza climatică. (thehill.com)

13. Două treimi din populația lumii consideră că schimbările climatice sunt o urgență

Mai mult de două treimi din populația lumii consideră că schimbările climatice sunt o situație de urgență și cred că patru domenii politice cheie o pot remedia: conservarea, energia regenerabilă, agricultura în condiții de siguranță climatică și investițiile în afaceri și locuri de muncă ecologice.


14. Scopul noului corp civil dedicat protejării climatului înființat de Biden. Biden vrea să plătească oamenii pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice, punându-i să lucreze la proiecte de conservare. În 1933, când milioane de americani au rămas fără muncă din cauza Marii Crize, nou-creatul Corp de Conservare Civilă – înființat de Franklin D. Roosevelt – a angajat tineri care au plantat  3,5 miliarde de copaci în toată țara (printre alte proiecte, cum ar fi construirea traseelor în parcurile naționale). Noul Corp Civil al Climei al lui Biden are obiective similare: să ofere oamenilor locuri de muncă și să abordeze simultan lucrările climatice, precum reîmpădurirea și protejarea biodiversității. (fastcompany.com)

15. Runda de finanțare a alimentelor imperfecte aduce evaluarea la 700 de milioane de dolari

Compania oferă săptămânal livrări de produse alimentare completate prin abonament, inclusiv produse alimentare care, din cauza defectelor estetice sau a termenelor scurte de valabilitate, nu sunt vândute în supermarketuri. Imperfect, care și-a extins selecția dincolo de produse la cereale, băuturi și alimente ambalate recent, spune că modelul oferă consumatorilor alimente durabile, accesibile și de înaltă calitate – și reduce risipa.Imperfect Foods, un start-up american care livrează mâncare care altfel ar fi aruncată, a finalizat o rundă de finanțare în valoare de $95 milioane, la o evaluare de peste $700 milioane. (bloomberg)


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *