Current track

Title

Artist


Lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României

#Postat de on decembrie 1, 2024

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui a organizat vineri, 29 noiembrie 2024, o lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României, desfășurată în cadrul expoziției de bază. Evenimentul a avut ca temă centrală Marea Unire, desăvârșită la 1 Decembrie 1918.

Vineri, 29 noiembrie 2024, o lecție
Vineri, 29 noiembrie 2024, o lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României

Sursa foto: https://www.facebook.com/photo?fbid=1122315199901511&set=pcb.1122316363234728

La activitate au participat elevi ai Liceului „Ștefan Procopiu” din Vaslui, însoțiți de doamna profesor Diana Loghin. Printr-o prezentare PowerPoint susținută de muzeograf Andreea Marcu-Atasiei, elevii au descoperit principalele momente istorice și etape care au condus la realizarea visului secular al românilor.

În continuarea lecției, muzeograful dr. Mihai Cristian Șelaru le-a oferit participanților o incursiune captivantă în viața și opera lui Samoilă Mârza, cunoscut drept „fotograful Unirii”.

Elevii au fost apoi implicați într-un joc pe echipe, răspunzând la întrebări despre unirea Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

La final, adolescenții au vizitat expoziția de bază a muzeului, incluzând spațiul dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” le mulțumește tuturor pentru participare și îi așteaptă cu drag la evenimente viitoare!

Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui: „🇷🇴𝐋𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐮 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢🇷🇴

📆Vineri, 29 noiembrie 2024, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a organizat în expoziția de baza o lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României, strâns legată de Marea Unire desăvârșită la 1 Decembrie 1918.

👧La activitate au participat elevi de la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, însoțiți de dna prof. Diana Loghin.

👩‍💻Prin intermediul unei prezentări Power Point susținută de muzeograf Andreea Marcu-Atasiei, elevii au aflat care au fost principalele momente istorice și etape care au condus la încununarea visului secular al românilor. În partea a doua a lecției, muzeograf dr. Mihai Cristian Șelaru l-a prezentat pe “Samoilă Mârza – fotograful Unirii”.

❓🤔Apoi, elevii au participat la un joc pe echipe și au răspuns la întrebări legate de unirea Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Patria Mamă.

🏛️În ultima parte a lecției, adolescenții au vizitat expoziția de bază a muzeului, inclusiv spațiul expozițional dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

🙂Vă mulțumim pentru prezență și vă mai așteptăm la muzeu”.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *