Lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României
#Postat de Carmen Vintu on decembrie 1, 2024
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui a organizat vineri, 29 noiembrie 2024, o lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României, desfășurată în cadrul expoziției de bază. Evenimentul a avut ca temă centrală Marea Unire, desăvârșită la 1 Decembrie 1918.

Sursa foto: https://www.facebook.com/photo?fbid=1122315199901511&set=pcb.1122316363234728
La activitate au participat elevi ai Liceului „Ștefan Procopiu” din Vaslui, însoțiți de doamna profesor Diana Loghin. Printr-o prezentare PowerPoint susținută de muzeograf Andreea Marcu-Atasiei, elevii au descoperit principalele momente istorice și etape care au condus la realizarea visului secular al românilor.
În continuarea lecției, muzeograful dr. Mihai Cristian Șelaru le-a oferit participanților o incursiune captivantă în viața și opera lui Samoilă Mârza, cunoscut drept „fotograful Unirii”.
Elevii au fost apoi implicați într-un joc pe echipe, răspunzând la întrebări despre unirea Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.
La final, adolescenții au vizitat expoziția de bază a muzeului, incluzând spațiul dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” le mulțumește tuturor pentru participare și îi așteaptă cu drag la evenimente viitoare!
Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui: „𝐋𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐮 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢
Vineri, 29 noiembrie 2024, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a organizat în expoziția de baza o lecție de muzeu dedicată Zilei Naționale a României, strâns legată de Marea Unire desăvârșită la 1 Decembrie 1918.
La activitate au participat elevi de la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, însoțiți de dna prof. Diana Loghin.
Prin intermediul unei prezentări Power Point susținută de muzeograf Andreea Marcu-Atasiei, elevii au aflat care au fost principalele momente istorice și etape care au condus la încununarea visului secular al românilor. În partea a doua a lecției, muzeograf dr. Mihai Cristian Șelaru l-a prezentat pe “Samoilă Mârza – fotograful Unirii”.
Apoi, elevii au participat la un joc pe echipe și au răspuns la întrebări legate de unirea Basarabiei, Bucovinei, Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Patria Mamă.
În ultima parte a lecției, adolescenții au vizitat expoziția de bază a muzeului, inclusiv spațiul expozițional dedicat Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Vă mulțumim pentru prezență și vă mai așteptăm la muzeu”.