Știrile pozitive ale zilei, 21 martie 2021

#Postat de on martie 21, 2021

1. Condiţii excelente de schi pe pârtiile din judeţul Harghita

Pârtiile din judeţul Harghita continuă să fie funcţionale, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind extraordinare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, care a avertizat şi asupra pericolului producerii de avalanşe în munţii Călimani.
Potrivit sursei citate, salvamontiştii sunt prezenţi pe pârtiile de schi, chiar dacă sunt obosiţi, din cauza numărului mare de intervenţii din acest sezon.

2. Condamnați la închisoare în SUA pentru o fraudă cibernetică importantă

Un rus şi un nord-macedonean au fost condamnaţi vineri la închisoare de către justiţia americană pentru o vastă operaţiune de fraudă cibernetică, notează AFP.
Hackerii ruşi Sergey Medvedev, 33 de ani, şi nord-macedoneanul Marko Leopard, 31 de ani, au fost condamnaţi la zece şi, respectiv, cinci ani, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiţiei.

3. Antony Blinken va participa la reuniunea miniştrilor de externe din NATO

Secretarul de stat american, Antony Blinken, se va deplasa la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre NATO şi pentru discuţii cu oficialităţi ale Uniunii Europene, a anunţat vineri Departamentul de Stat, transmite Reuters, citată de Agerpres.  ,,Întâlnirile de la Bruxelles reafirmă angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii şi partenerii noştri europeni cu privire la agenda noastră comună”, a menţionat Departamentul de Stat într-o declaraţie.

4. Nuclearelectrica preia uzina de procesare a uraniului Feldioara, după ce statul a decis să lichideze Compania Națională a Uraniului

„Decizia strategică de a achiziționa o parte din activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităților de producție la nivelul SNN și, în egală măsură, asigurarea producției de fascicule de combustibil și operarea în condiții optime a FCN Pitești și CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacității centralei nucleare, și menținerea ciclului combustibilului nuclear la nivel național, la un cost avantajos al tranzacției”, arată un comunicat transmis de Nuclearelectrica la Bursa de Valori. 

5. Tinerii analişti de la Goldman Sachs vor să lucreze maximum 80 de ore pe săptămână, media de ore lucrate fiind de 98 pe săptămână

Un grup de analişti proaspăt angajaţi la banca americană Goldman Sachs au pregătit o prezentare oficială către conducerea băncii în care se plâng de programul îndelungat de muncă şi sugerează că un program de lucru de 80 de ore pe săptămână ar fi mai adecvat, transmite AFP, citată de Agerpres.

6. Postul TV Showtime din America o să ecranizeze printr-un serial invazia susținătorilor lui Trump în Capitoliu

Revoltele de la Capitoliu, în timpul cărora cinci persoane au murit pe 6 ianuarie la Washington, vor fi transpuse pe ecran. Această insurecţie a susţinătorilor lui Donald Trump, care au pătruns în clădire pentru a perturba şedinţa prin care Joe Biden era validat la preşedinţie, va face obiectul unei mini-serii la postul Showtime, informează News.ro.

7. România va investi 600 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de gaz natural în amestec cu hidrogen şi alte gaze verzi

??????????????????????????????????????????????????????????

Planul Naţional pentru Relansare şi Rezilienţă are prevăzut un buget iniţial de negociere de 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de gaz natural în amestec cu hidrogen şi alte gaze verzi.

8. Volkswagen confirmă GREȘEALA în ceea ce privește România: ‘S-a produs o eroare şi regretăm acest lucru’

Reprezentanţii producătorul auto Volkswagen şi-au exprimat regretul, într-o postare publicată miercuri pe pagina oficială de Facebook a companiei, cu privire la prezentarea de luni din cadrul conferintei anuale în care România a fost exclusă de pe harta europeană a maşinilor electrice.

Utilizatorii din România (şi nu numai) au văzut că din harta Europei prezentată la un moment dat directorul general, Herbert Diess, lipseau România, dar şi Norvegia şi Islanda.

9.   2,2 miliarde de euro pentru crearea unui Registru naţional digital al clădirilor  

Potrivit documentului publicat vineri, autorităţile române au în plan realizarea unui cadru normativ simplificat şi actualizat care să sprijine implementarea investiţiilor în tranziţie spre clădiri verzi şi reziliente, scrie agerpres.ro.România va avea un Registru naţional digital al clădirilor şi va dezvolta centre-pilot destinate recuperării materialelor de construcţii istorice şi reutilizarea lor, conform capitolului 5 din Pilonul I al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), intitulat „Valul renovării – Fondul pentru reabilitarea verde şi seismică”.

 10. Vom avea pe unde circula: 4,5 miliarde de euro pentru transportul rutier şi autostrăzi și 5 miliarde de euro pentru calea ferată

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) propune un buget de 5 miliarde de euro pentru dezvoltarea transportului feroviar şi 4,5 miliarde de euro pentru transportul rutier şi autostrăzi.

11. Producătorii de carne de porc: Preţul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5 – 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut. Este posibilă o creştere înainte de Paşte

,,Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a declarat Ladoşi pentru News.ro.

În magazine, un kilogram de pulpă de porc ajunge la 19 lei pe kilogram.

12. Claudiu Năsui s-a întâlnit cu ministrul grec al Turismului – Grecia vrea să-şi deschidă graniţele pentru români înainte de Paşte. Accesul, pe baza unui certificat verde / Năsui: Am discutat posibilitatea acceptării reciproce a documentelor de acces

 ,,Claudiu Năsui, ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, a primit vizita ministrului elen al turismului, Haris Theoharis. Discuţiile au vizat libera circulaţie în UE, în condiţii de siguranţă, în timpul pandemiei de COVID-19 şi posibilitatea deschiderii turismului între cele două ţări”, a informat Ministerul Economiei.Grecia a iniţiat un proiect pentru turism la nivel de Uniune Europenă, „Construirea unei strategii europene pentru turism pentru perioada 2021-2027”, cu invitaţia de a fi semnat în comun de către ţările membre, document adresat Preşedinţiei Consiliului European şi comisarului Thierry Breton.

13. România are cinci noi staţiuni turistice de interes local

România are cinci noi staţiuni turistice de interes local: comunele Frumosu şi Mălini (judeţ Suceava), municipiul Salonta şi oraşul Săcueni (judeţ Bihor) şi zona de agrement Băile Figa – oraşul Beclean (judeţ Bistriţa-Năsăud).
Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 95 de interes local.

14. Un milionar indian a dezvăluit că este cumpărătorul operei de artă virtuale a artistului american Beeple, vândută la Christie’s

Milionarul indian Vignesh Sundaresan a dezvăluit că este Metakovan, misteriosul cumpărător al unei opere de artă 100% virtuală vândută săptămâna trecută cu 69,3 milioane de dolari (58,2 milioane de euro), cu scopul de a arăta că şi „oamenii de culoare pot fi mecena”, scrie AFP.
Joi, într-o postare pe blog, Vignesh Sundaresan, alias Metakovan, antreprenor indian în domeniul tehnologiei cu sediul în Singapore, a dezvăluit că a achiziţionat opera de artă pentru „a arăta indienilor şi persoanelor de culoare că şi ei pot fi mecena”.

15. Bode s-a întâlnit, în prima vizită ca ministru de Interne, cu omologul din Italia: Situaţia la frontierele României este sub control / Ne aşteptam ca UE să recunoască, prin aderarea României la Schengen, rolul pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, vineri, în prima vizită externă ca ministru de Interne, cu omologul din Italia, căruia i-a transmis că situaţia de la frontierele României este sub control, ţara noastră fiind rpegătită din 2011 pentru aderarea la Spaţiul Schengen. „Ne aşteptam ca UE să recunoască, prin aderarea României la Schengen, rolul pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE”, a transmis Bode.
Bode a explicat că s-a discutat despre ”subiectele de interes comun aflate pe agenda europeană, precum şi pe cea bilaterală”.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist