Copiii de la Creșa Precista se mută la Creșa Paharnicul
#Postat de JurnalFM on noiembrie 7, 2024
Municipalitatea pietreană a hotărât ca de luni, 11 noiembrie, copiii de la Creșa Precista să își desfășoare activitatea la Creșa Paharnicul, din cauza lucrărilor de modernizare întârziate. După discuțiile cu părinții, primarul Adrian Niță a propus părinților să își înscrie copiii la Creșa Centru, în spațiile disponibile după relocarea copiilor din programul „Primii Pași”.
„Voi convoca, de îndată, o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru mâine, apoi vom trimite documentația la Inspectoratul Școlar pentru a obține avizul privind mutarea temporară a spațiului și de luni, puteți merge la Creșa Paharnicul. Aici o să aveți locuri și tot ce vă trebuie. Am dispus ca, în maxim două zile, toate forțele și resursele necesare să pregătească spațiile și să asigure condițiile de funcționare pentru cele două grupe de copii. Măsura pe care o luăm este una cu caracter temporar, vom și stipula asta în hotărârea pe care o vom transmite la ISJ, iar când va fi finalizată lucrarea de la Creșa Precista, veți putea să reveniți în unitatea renovată”, a transmis părinților primarul Adrian Niță.
Soluția găsită acum a venit după ultimele discuții pe care primarul le-a purtat cu constructorul de la Creșa Precista, unde sunt întârzieri din cauza unei prevederi legislative apărute în timpul executării lucrărilor.
„Eu am abordat problema acestei creșe ieri, când am avut o ședință cu constructorul, colegii și-au dat tot concursul pentru a grăbi partea de documentație. Dar, din cauza acestei prevederi legislative noi, am ajuns la acest impas. Constructorul a propus ca termen de finalizare luna aprilie 2025, eu am spus că nu accept. Lucrarea poate fi gata, în varianta optimistă, până pe 10 decembrie, dacă nu, până pe 10 ianuarie, dar, până atunci, copiii au această variantă, la Creșa Paharnicul”, a mai adăugat primarul Adrian Niță.
O altă soluție ar fi fost noua creșă de lângă Sala Polivalentă, dar nu poate fi accesată deoarece nu are autorizare ARACIP și este nevoie de o serie de dotări pentru care vor fi alocate fonduri, pentru ca unitatea să devină funcțională. În plus, vor mai trebui rezolvate și lucrările la rețeaua de canalizare pentru care au fost deja alocați banii necesari.