Current track

Title

Artist


Boxele de carne bârlădene au rămas fără carne de porc în Ajun

#Postat de on decembrie 25, 2018

de Mihaela NICULESCU

 

Carnea de porc a fost la mare căutare în preajma Crăciunului. În funcție de buzunarul fiecăruia, bârlădenii au cumpărat carne de porc atât din măcelării, cât și din supermarket-uri și alte magazine, hala din Piața „Sf. Ilie” fiind cea mai asaltată de cumpărători.

Prețuri ușor mai scăzute au fost practicate de anumite supermarket-uri, care au vândut carne de porc din import. Bârlădenii care au dorit să consume carne de porc de proveniență autohtonă au scos din buzunar ceva mai mulți bani, alegând să cumpere din măcelării și din hala pieței centrale.

Prețurile la carnea de porc din măcelăriile bârlădene au rămas aproximativ aceleași de anul trecut, în unele cazuri mai mari cu 50 de bani pe kilogram. În Piața „Sf. Ilie”, cotletul de porc s-a vândut cu 17 lei kilogramul, ceafa cu 23 de lei kilogramul, pulpa de porc cu 22 de lei, iar costița cu 16,50 lei. Comercianții spun că în ciuda prețurilor de achiziție mai mari decât anul trecut, au preferat să nu crească prețul de desfacere către cumpărători, pentru a-și putea vinde marfa.

Carnea de porc comercializată în hala Pieței „Sf. Ilie” provine de la ferme din țară, întrucât în județul Vaslui nu există ferme de porci autorizate. Cumpărătorii o preferă celei de import, considerând-o mai sănătoasă, deși porcii autohtoni sunt crescuți în condiții similare.

Unii bârlădenii și-au asigurat din timp materia primă pentru cârnați, tobă, sarmale și friptură, însă alții s-au aprovizionat pe ultima sută de metri. În Ajun, chiar de la primele ore, carnea de porc era deja foarte greu de găsit, unele boxe epuizându-și integral marfa. De Revelion, comercianții bârlădeni se așteaptă din nou la o cerere crescută pentru carnea de porc.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *