Ziua Mondială a Petrecerilor (sau Ziua P) din 3 aprilie este despre a te distra în condițiile tale. Ascultați câteva melodii, scoateți băuturile răcoritoare, petreceți timpul cu prietenii sau pur și simplu relaxați-vă în propriul mediu. Ne place o perioadă de sărbătoare – sărbătorește oricum alegi, atâta timp cât îți faci petrecerea în felul tău.
Această zi este despre aducerea, răspândirea și îmbrățișarea bucuriei.
Pe 3 aprilie, vă încurajăm să rămâneți în interior și să creați o sărbătoare care să se potrivească personalității și stilului dvs. unic.

Istoria Zilei Mondiale a Petrecerilor
Inspirația pentru Ziua Mondială a Petrecerilor provine dintr-un roman intitulat „Zbor: un roman de ficțiune cuantică”, scris de autorul american Vanna Bonta. Publicat în 1995, romanul se încheie cu – spoiler alert – o mare petrecere. De fapt, se termină cu o sărbătoare sincronizată la nivel mondial care are loc pe 3 aprilie.
În viața reală, grupuri de oameni s-au găsit reciproc împărtășind aceleași obiective de pace și dorința de a utiliza inteligența umană și resursele pentru progresul umanitar global. Reunind oameni în numele schimbărilor sociale, a devenit un fenomen mondial care implică milioane de oameni, corporații și organizații care lucrează împreună pentru a contribui pozitiv la viitorul pământului și al umanității.
Ziua în sine nu este asociată cu nicio legătură religioasă sau politică, ceea ce înseamnă că oricine poate participa la sărbători. La urma urmei, petrecerea în sine este un „drept universal al omului la distracție, pace și viață”. Tot ce trebuie să faceți pentru a vă alătura este să petreceți. Este o treabă grea, dar cineva trebuie să o facă, în numele tradiției. Puteți petrece cu un grup de străini, unii dintre cei mai buni prieteni, animale de companie, celălalt semnificativ sau reflecția dvs. – atâta timp cât vă faceți, o faceți bine.
Întreaga lume a fost invitată formal să iubească, să creeze, să danseze și să petreacă de aproape 25 de ani. Această sărbătoare este menită literalmente să prezinte bucurie în întreaga lume, un sentiment care este descris în romanul lui Bonta. În cuvintele „Zborului: un roman de ficțiune cuantică”, „Oamenii știau ce i-a făcut oameni. Nu erau neajunsurile lor, ci inimile lor ”.