Current track

Title

Artist


Au ajuns primele echipamente medicale pentru Ambulatoriul integrat (Policlinică) al Spitalului Județean de Urgență Vaslui

#Postat de on noiembrie 25, 2020

Săptămâna trecută, au fost furnizate primele echipamente medicale care vor dota noul Ambulatoriu integrat (Policlinică) al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Până la finalizarea proiectului în valoare de peste 7 milioane de euro, aparatura va fi montată în vechea Policlinică, de lângă parcul Copou, pentru a deservi pacienții care se prezintă acolo pentru consultații sau tratamente.

Noul Ambulatoriu Integrat va avea parter și trei etaje, la care se adaugă subsolul, cu o suprafață desfășurată utilă totală de 4.106 mp.
 Parterul, cu o suprafață de 770 mp, va fi destinat zonei de triaj a pacienților, având inclusiv săli de așteptare și un hol de acces, atât către cabinetele medicale. 

La etajul I, se vor afla cabinete de consultații și unul de fizio și kinetoterapie, în timp ce la al doilea etaj vor fi amenajate cabinete medicale, dar și spații pentru Chirurgie adulți și Chirurgie copii, cu mai multe mici săli de operații. Pacienții vor avea acces la secțiile de imagistică medicală și radiografie din cadrul spitalului direct printr-un pasaj pietonal. 

La subsol vor funcționa compartimentele de Toxicologie, de Serologie și Tanato-Chimie, precum și Serviciul de Medicină Legală, acolo urmând să fie amplasate și vestiarele medicilor, centrala termică și grupul electrogen. 

Ultimul etaj va fi destinat spațiilor administrative, în care-și va desfășura activitatea inclusiv personalul administrativ și conducerea SJU, „surghiunită” în urmă cu circa 8 ani, odată cu demararea marelui proiect de reabilitare a spitalului, în spații improvizate din fundul curții unității spitalicești. Clădirea va fi legată de cea a Spitalului Județean de Urgență printr-un pasaj acoperit.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *