Current track

Title

Artist


Nou focar de pestă porcină, în județul Suceava

#Postat de on noiembrie 5, 2020

Județul Suceava se află în alertă sanitar-veterinară, după confirmarea unui nou caz de pestă porcină africană. Într-o gospodărie particulară din satul Corocoiești, comuna Verești, au murit trei porci, o scroafă adultă și doi purcei. Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare Suceava, medicul Sorin Mihai Voloșeniuc, a precizat că prezența virusului a fost confirmată și la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. Animalele au fost îngropate la o adâncime de 2 metri, conform protocoalelor în vigoare.

De asemenea, a fost instaurată o zonă de protecție de 3 kilometri, care cuprinde satele Bursuceni și Corocăiești, dar și o zonă de protecție mult mai largă, în care sunt incluse 17 localități: A fost instaurată o zonă de protecție de 3 kilometri, care cuprinde satele Bursuceni și Corocăiești, dar și o zonă de protecție mult mai largă, în care sunt incluse următoarele localități: Stamate, Bănești, Fântânele, Cotu Dobei, Slobozia, Știrbăț, Chilișeni, Poieni, Verești, Hancea, Udești, Ruși-Mănăstioara, Văratec, Salcea, Dumbrăveni, Sălăgeni și Siminicea (în județul Suceava), plus Huțani, Vlădeni, Brehuești, Corni, Sarafinești și Icuseni, din Botoșani.  

Echipe mixte sanitar-veterinare au început în regim de urgență inventarierea tuturor porcilor. În zona de supraveghere există și o fermă de porci, la Dumbrăveni, care este și ea atent monitorizată.

Tagged as

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *