Medicament și aliment: Ardeiul iute
#Postat de ASM Agency on decembrie 6, 2018
Medicament și aliment: Ardeiul iute
Ardeiul iute este o specie mult cultivată în scopuri alimentar-condimentare, dar şi în scop medicinal.
Compoziţie chimică:
Conţine până la 1,5% capsaicinoide (substanţă care imprimă gustul arzător) inclusiv capsaicina, până la 1%, dihidrocapsaicina, nordihidrocapsaicina şi homocapsaicina, pigmenţi carotenoidici care includ capsantina, capsoiubina, alfa şi betacaroten. Mai conține ulei gras, glicozide sterolice respectiv capsicozidele A, B, C, D, 12-15% proteine, vitaminele A şi C şi urme de ulei volatil.
Farmacologie:
Ardeiul iute are acţiune riibefiamă (congestiortantă intensă, dar trecătoare a pielii) şi vasostimulantă, intrând în categoria medicamentelor analgezice topic (local) datorită conţinutului în capsatcinoide şi capsaicină.
Continuarea pe jurnalspiritual.eu