Current track

Title

Artist


Dwayne Douglas Johnson (n. 2 mai 1972, Hayward, California), cunoscut și după numele de ring The Rock, este un actor american și fost wrestler profesionist care a evoluat în WWE (World Wrestling Entertainment)

#Postat de on mai 2, 2022

Câștigând 17 titluri de campion în WWE, inclusiv 10 titluri de campion mondial, Dwayne „The Rock” Johnson este considerat unul din cei mai buni wrestleri din toate timpurile.

Primul rol principal al Johnson într-un film a fost rolul din The Scorpion King, în 2002. Pentru acest rol, el a fost plătit cu 5,5 milioane $, un record mondial pentru un actor la primul său rol principal.

scription
English: Dwayne Promoting Hercules Movie, Event Cinemas Sydney Australia
Date
Source Dwayne Johnson Hercules
Author
Eva Rinaldi  (1971–)  wikidata:Q37885816

This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dwayne_Johnson_2014(Cropped).jpg

 De atunci el a mai apărut într-o serie de filme, printre care Beyond the Mat (1999), Longshot (2000), The Mummy Returns (2001), The Rundown (2003), Walking Tall (2004), Be Cool și Doom (2005), Gridiron Gang (2006), Reno 911!: MiamiSouthland Tales și The Game Plan (2007), Get Smart (2008), Race to which mountain și Planet 51 (2009), Tooth FairyWhy Did I Get Married Too?FasterThe Other Guys și You Again (2010), Fast Five (2011), Journey 2: The Misterios Island și G.I. Joe: Retaliation (2012), DoomThe Other GuysFasterFast Five și Fast & Furious 6 Fast & Furious 7 , Fast & Furious 8 , Fast 9 & Fast & Furious Hobbs and Shaw.

Pe 16 decembrie 2013, Forbes l-a numit pe Johnson cel mai profitabil actor din 2013, filmele cu participarea sa încasând 1,3 miliarde $ în lumea întreagă în acel an. Forbes a menționat și succesul peliculei Fast & Furious 6, care a încasat 789 de milioane pe plan global.

Dwayne Johnson este unul din cei mai bine plătiți actori din lume, acesta fiind pe locul doi în lista Forbes a celor mai bine plătiți actori de la Hollywood, cu venituri estimate de 52 de milioane de dolari între iunie 2012 și iunie 2013.

Filmografie

An Titlu Rol Note
1999 Beyond the Mat Propriul rol Documentar
2000 Longshot Mugger
2001 The Mummy Returns Mathayus / The Scorpion King CGI for the final section
2002 The Scorpion King Mathayus / The Scorpion King
2003 The Rundown Beck Cunoscut și Welcome to the Jungle
2004 Walking Tall Chris Vaughn
2005 Be Cool Elliot Wilhelm
2005 Doom Asher „Sarge” Mahonin
2006 Gridiron Gang Sean Porter
2007 Reno 911!: Miami Agent Rick Smith
2007 Southland Tales Boxer Santaros
2007 The Game Plan Joe Kingman
2008 Get Smart Agent 23
2009 Race to Witch Mountain Jack Bruno
2009 Planet 51 Captain Charles „Chuck” Baker Voice
2010 Tooth Fairy Derek Thompson / Tooth Fairy
2010 Why Did I Get Married Too? Daniel Franklin Necreditat
2010 The Other Guys Detective Christopher Danson
2010 You Again Air marshal Necreditat
2010 Faster Șoferul
2011 Fast Five Luke Hobbs
2012 Journey 2: The Mysterious Island Hank Parsons
2013 Snitch John Matthews
2013 G.I. Joe: Retaliation Roadblock
2013 Pain & Gain Paul Doyle
2013 Fast & Furious 6 Luke Hobbs
2013 Empire State Detective James Ransome Straight to DVD and Blu-ray
2014 Hercules Hercules[18]
2015 Fast & Furious 7 Luke Hobbs
2015 San Andreas Tom Filmare
2015 Jem and the Holograms Himself
2016 Central Intelligence Bob Stone / Robbie Weirdicht Și producător
2016 Moana Maui Voce
2017 The Fate of the Furious Luke Hobbs
2017 Baywatch Mitch Buchannon Și producător executiv
2017 Jumanji: Welcome to the Jungle Dr. Smolder Bravestone Și producător
2018 Rampage Davis Okoye Și producător executiv
Skyscraper Will Sawyer Și producător
2019 Fighting with My Family El însuși Și producător executiv
Shazam! N/A Și producător executiv
Hobbs & Shawdagger Luke Hobbs Și producător
Jumanji: The Next Leveldagger Dr. Smolder Bravestone Post-producție; Și producător
2020 Jungle Cruisedagger Frank Post-producție; Și producător

Televiziune

An Titlu Rol Note
1999 That ’70s Show Rocky Johnson Episodul: „That Wrestling Show”
1999 The Net Brody Episodul: „Last Man Standing”
2000 Saturday Night Live Rolul propriei persoane Host
3 episoade
2000 Star Trek: Voyager The Champion Episodul: „Tsunkatse
2007 Cory in the House Rolul propriei persoane Episodul: „Never the Dwayne Shall Meet”
2007 Hannah Montana Rolul propriei persoane Episodul: „Don’t Stop Til You Get the Phone”
2009 Wizards of Waverly Place Rolul propriei persoane Episodul: „Art Teacher”
2010 Transformers: Prime Cliffjumper Episodul: „Darkness Rising, Part 1”; voice
2010 Family Guy Rolul propriei persoane Episodul: „Big Man on Hippocampus
2013 The Hero Rolul propriei persoane Gazdă, producător
2014 Wake Up Call Rolul propriei persoane Gazdă, producător
2014 Ballers Spencer Strasmore Producător executiv

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Dwayne_Johnson


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *