Current track

Title

Artist


Ziua Mondială împotriva Muncii Copilului, 12 iunie

#Postat de on iunie 12, 2023

Dreptate socială pentru toți, să eliminăm munca copiilor!

Experiența cumulativă de combatere a muncii copiilor din ultimele trei decenii a arătat că munca copiilor poate fi eliminată dacă cauzele sale fundamentale sunt abordate. Măsurile pentru a aborda acest lucru includ stabilirea și punerea în aplicare a unui cadru juridic puternic bazat pe standardele internaționale ale muncii și dialogul social, accesul universal la educație de calitate și protecție socială, precum și măsuri directe de reducere a sărăciei, inegalității și insecurității economice și pentru promovarea decentului. munca pentru muncitori adulti.  

Prin urmare, vedem Ziua Mondială Împotriva Muncii Copilului 2023 ca un moment pentru noi toți cei care ne-am hotărât să punem capăt muncii copiilor, să demonstrăm că schimbarea poate fi realizată atunci când puterea de voință și hotărârea se unesc. și pentru a oferi impuls pentru a accelera eforturile într-o situație de mare impact urgenţă.  

În această Zi Mondială Împotriva Muncii Copilului, 12 iunie 2023, facem apel la

#EndChildLabour

Afișul zilei 2023 - Un copil zâmbește camerei, lângă sloganul Justiție socială pentru toți, să eliminăm munca copiilor!

Ziua Mondială împotriva Muncii Copilului

Discuție la nivel înalt

Cu ocazia Zilei, OIM va organiza un eveniment paralel la nivel înalt în cadrul celei de-a 111-a sesiuni a Conferinței Internaționale a Muncii. Discuția se va concentra pe legătura dintre justiția socială și eliminarea muncii copiilor. Experții vor prezenta exemple despre modul în care constituenții OIM și-au respectat angajamentele și cum aceștia sunt pași importanți pentru îmbunătățirea justiției sociale.

Prevalența muncii copiilor în întreaga lume

Din 2000, timp de aproape două decenii, lumea a făcut progrese constante în reducerea muncii copiilor. Dar în ultimii ani, conflictele, crizele și pandemia HIV/SIDA au împins mai multe familii în sărăcie – și au forțat milioane de copii să lucreze copiilor. Creșterea economică nu a fost suficientă, cu atât mai puțin inclusivă, pentru a atenua presiunea asupra prea multor familii și comunități de a recurge la munca copiilor. Astăzi, 160 de milioane de copii mai lucrează. Aceasta reprezintă aproape unul din zece copii din lume.

Africa se află pe primul loc în rândul regiunilor atât în ​​procentul de copii care lucrează — o cincime — cât și în numărul absolut al copiilor care lucrează — 72 de milioane. Asia și Pacificul ocupă locul al doilea la ambele măsuri – 7% din toți copiii și 62 de milioane în termeni absoluti lucrează în această regiune.

Regiunile Africa și Asia și Pacific reprezintă împreună aproape nouă din zece copii care lucrează în lume. Populația rămasă de copii care lucrează este distribuită în America (11 milioane), Europa și Asia Centrală (6 milioane) și statele arabe (1 milion). Din punct de vedere al incidenței, 5% dintre copii sunt supuși muncii copiilor în America, 4% în Europa și Asia Centrală și 3% în statele arabe.

În timp ce procentul de copii care lucrează este cel mai mare în țările cu venituri mici, numărul acestora este de fapt mai mare în țările cu venituri medii. 9% din toți copiii din țările cu venituri medii-inferioare și 7% dintre toți copiii din țările cu venituri medii-superioare sunt supuși muncii copiilor. Statisticile privind numărul absolut de copii care lucrează pentru copii în fiecare grup național de venit indică faptul că 84 de milioane de copii care lucrează, sau 56% din toți copiii care lucrează, trăiesc de fapt în țări cu venituri mici, iar alte 2 milioane trăiesc în țări cu venituri mari.

 

Protecția socială poate reduce sărăcia și vulnerabilitatea familiei și, prin urmare, poate reduce principalii factori ai muncii copiilor, potrivit unui nou raport al Organizației Internaționale a Muncii (ILO) și UNICEF.

Sursa: https://www.un.org/fr/observances/World-Day-Against-Child-Labour


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *