Current track

Title

Artist


Vernisajul expoziției Insomnii Liturgice, semnată de pictorul sucevean Konstantyn Ungureanu Box, la Muzeul Național al Bucovinei

#Postat de on septembrie 3, 2024

Muzeul Național al Bucovinei invită publicul, vineri, 6 septembrie 2024, la ora 13:00, la vernisajul expoziției Insomnii Liturgice, semnată de pictorul sucevean Konstantyn Ungureanu Box. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie, situat pe strada Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava.

Alături de autor, va fi prezentă doamna Raluca Schipor-Baban, curatorul expoziției. Prezentarea va fi susținută de criticul de artă, prof. dr. Iulian Bucur.

Konstantyn Ungureanu Box, o prezență constantă în expozițiile U.A.P. din Suceava, precum și în expoziții personale și de grup atât în țară, cât și în străinătate, a fost remarcat de British Museum și menționat în albumul Artiști contemporani la sfârșit de mileniu, publicat la Londra în anul 2000. Artist multivalent, el și-a confirmat de-a lungul timpului valoarea prin talentul și munca sa, fiind un pictor monumentalist care s-a adaptat cu succes și graficii, și ilustrației de carte.

Sursa: Muzeul Național al Bucovinei, Serviciul Artă, Relații Publice și Evenimente Muzeale.

MNB a comunicat: „Muzeul Național la Bucovinei vă invită, vineri, 6 septembrie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției Insomnii Liturgice, a pictorului sucevean Konstantyn Ungureanu Box, care va avea loc la sediul Muzeului de Istorie din str. Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava.

Va fi prezentă alături de autor, doamna Raluca Schipor-Baban, curatorul expoziției.

Prezintă criticul de artă, prof. dr. Iulian Bucur.

Prezență permanentă în expozițiile U.A.P. din Suceava, în expoziții personale și de grup din țară și străinătate, Konstantyn Ungureanu Box este remarcat de British Museum și menționat în albumul Artiști contemporani la sfârșit de mileniu, apărut la Londra, Marea Britanie, în anul 2000. Un artist multivalent, care a confirmat în timp valoarea talentului și muncii sale; un pictor monumentalist, care s-a adaptat perfect graficii și ilustrației de carte.

Sursa: Muzeul Național al Bucovinei, Serviciul Artă, Relații Publice și evenimente muzeale”.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *