Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 7 iulie 2021

#Postat de on iulie 7, 2021

1. Revoluție în medicină: A fost dezvoltat primul aparat care produce piele pentru transplanturi

Compania elveţiană Cutiss a dezvoltat primul aparat capabil să genereze piele în mari cantităţi pornind de la o mostră a pacientului, un succes uriaş pentru cei aproximativ 11 milioane de pacienţi din întreaga lume cu arsuri grave, relatează EFE.
Metoda tradiţională constă în prelevarea unei bucăţi de piele sănătoasă care îşi poate extinde de nouă ori suprafaţa, în timp ce acest aparat poate multiplica până la de 100 de ori mostra originală, obiectivul fiind de 500 de ori, a explicat compania într-un comunicat.
,,Nu este piele artificială şi nici tocmai naturală. Dacă vrem să fim exacţi, este echivalentul unui ţesut cutanat cu ajutorul bioingenieriei„, a explicat cofondatoarea şi directorea Cutiss, Daniela Marino.

 2.  14 obiecte care credeai că se reciclează

În ziua de astăzi, din cauza stilului de viață și ritmului rapid în care trăim, am ajuns să folosim foarte multe obiecte, majoritatea de unică folosință, care considerăm că ne fac viața mai ușoară. Însă foarte multe dintre ele nu sunt reciclabile, având un efect extrem de nociv asupra mediului. În acest articol găsești 14 obiecte care nu se reciclează.

1. Pungile de cumpărături de plastic și folia de plastic stretch
2. Paharele de iaurt, paharele de plastic de unică folosință (de apă, de bere) și paharele de ceai și cafea
3. Pixurile de plastic
4. Caserolele de plastic de unică folosință
5. Cutia de pizza
6. Caserolele de polistiren de unică folosință
7. Periuțele de dinți de plastic
8. Bețișoarele de plastic pentru cafea
9. Paiele de plastic
10. Tacâmurile de unică folosință de plastic
11. Ambalajele produselor cosmetice cum ar fi rimelul, rujul și alte farduri
12. Șervețelele de bucătărie, prosoapele de hârtie și hârtia igienică
13. Farfuriile, cănile și paharele ceramice

14.  Geamurile și oglinzile

https://www.dcnews.ro/produse-care-credeai-ca-se-recicleaza_827738.html

3. Merkel şi Macron, videoconferinţă cu Xi Jinping. Guvernul Germaniei, anunț

„Cancelarul Angela Merkel şi preşedinţii Emmanuel Macron şi Xi Jinping au vorbit despre starea relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi China. În plus, au vorbit despre comerţul internaţional, despre protejarea climei şi despre biodiversitate. Cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei au pledat pentru fixarea de noi obiective în sensul reducerii emisiilor de dioxid de carbon şi despre măsuri suplimentare pentru protejarea biodiversităţii, în perspectiva Conferinţei privind Biodiversitatea programată pe 15 octombrie în Kunming (China)”, anunţă Guvernul Germaniei, notează Mediafax.
„Conversaţiile s-au referit şi la cooperarea internaţională pentru contracararea pandemiei, la aprovizionarea cu vaccinuri, precum şi la alte subiecte internaţionale şi regionale”, subliniază Guvernul Germaniei.

4. Un puști de 10 ani a cumpărat șase viței cu premiul de o mie de euro de la o tombolă

William Woods a cheltuit un premiu obținut la un concurs pentru a-și împlini visul. Nu, acesta nu a cumpărat nici Lego, nici jocuri pe calculator, nici măcar o mulțime de dulciuri. Puștiul de 10 ani a cumpărat șase viței.William este din Ballyconnell, Irlanda, un sătuc cu aproximativ o mie de locuitori. „Vacile sunt animalele mele favorite, de ce să nu cumpăr câteva?”, a transmis acesta, întrebat în legătură cu decizia sa. Chiar dacă mica cireadă, cumpărată după ce a câștigat la o tombolă de Crăciun, este greu de condus de la spate, micuțul băiat se bucură de experiență.

5. Nicolae Istudor, rectorul ASE: Cine are alimente va avea putere în viitor

Ceea ce vă pot spune eu este că noi, în zona noastră de agricultură, am avut și un proiect finanțat de către Ministerul Agriculturii în care dorim să vedem cum echilibrăm balanța de comerț exterior”, a explicat rectorul Academiei de Studii Economice, la DC NEWS.
„Chiar este o temă pe care am scos-o la concurs și așteptăm cu interes să vedem cum reușim. Până la urmă va trebui să vedem ce putem produce noi, la un nivel calitativ corespunzător, astfel încât să nu mai importăm așa de mult, mai ales să nu mai exportăm materie primă, ci să exportăm produse cu valoare adăugată”, a mai spus Nicolae Istudor.

Cine are apă, alimente și energie face față oricărei crize

„Cu siguranță, cine are apă, alimente și energie face față oricărei provocări, oricărei crize. Bun, la energie se înțelege și digitalizarea, dar în orice caz apa și mâncarea sunt elementele esențiale”, a mai spus și Chirieac.

6. Stelian Țurlea prezintă cartea zilei: ‘Ieri, azi, mâine. Viața mea’, de Sophia Loren

Sophia Loren reia titlul acestui film pentru autobiografia sa.

A fost cea mai celebră și mai iubită actriță a celor de vârsta autorului acestei prezentări, o femeie extrem de frumoasă, o actriță foarte bună și un idol.

Numele real era Sofia Villani Scicolone, s-a născut pe 20 septembrie 1934, la Roma, şi s-a remarcat în concursuri de frumuseţe la vârsta de doar 14 ani. La 15 ani a pleacă la Roma, de la Pozzuoli, în căutarea succesului și a debutat în filmul „Quo Vadis?”, descoperită fiind de regizorul Vittorio de Sica.
Au urmat șase decenii (!) de carieră cinematografică și aproximativ 100 de filme.
„Viața Sophiei Loren, prezentată în cartea sa , este o narațiune sinceră și articulată, care arată cât de extraordinară poate fi viața, un miracol neașteptat plin de noroc, o călătorie curajoasă spre fericire“ – Le stanze di Alba.

7. Actriţa americană de origine română Elina Löwensohn: Sunt mândră şi foarte fericită că filmele româneşti pot fi produse, văzute şi apreciate

  Elina Löwensohn s-a născut pe 11 iulie 1966, la Bucureşti. Mama ei, dansatoare, a emigrat în SUA după decesul tatălui Elinei, care a fost supravieţuitor al Holocaustului. Elina Löwensohn este cetăţean american, iar în prezent locuieşte în Franţa.
Şi-a început cariera la începutul anilor ‘90, remarcându-se în filme ale lui Hal Hartley, „Simple Men” şi „Amateur”.
Elina Löwensohn: ,,Sunt mândră şi foarte fericită că filmele româneşti pot fi produse, văzute şi apreciate. Sunt mândră că sunt româncă şi că libertatea de expresie în artă a revenit în ţară.
Îl iubesc pe Cristi Puiu. Îi iubesc şi pe Radu Jude, Călin Peter Netzer şi pe Cristian Nemescu, care din păcate a plecat dintre noi. Da, mi-ar plăcea mult să lucrez cu orice regizor cu un limbaj şi univers individuale”. https://www.stiripesurse.ro

8. România se află printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul în luna mai

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a urcat cu 9,2%, în timp ce în zona euro avansul a fost de 9%, în mai, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre UE cu cele mai importante creşteri, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

9. Val de caniculă în țările nordice. Laponia, țara lui Moș Crăciun, a stabilit un record de căldură

Țările nordice au înregistrat în weekend temperaturi aproape de record, inclusiv maxime de 34 de grade Celsius în unele locuri. În Laponia se înregistrează cea mai călduroasă zi din 1914 încoace, scrie The Guardian.

10. Bulgaria anunţă că va adopta moneda unică euro în 2024

  • Bulgaria anunţă că va adopta moneda unică euro în 2024, fără a trece însă printr-o perioadă de tranziţie.
  • „Vor fi îmbunătăţite condiţiile de creditare a ţării şi a mediului de afaceri. Ţara va deveni mai atrăgătoare pentru investitorii străini”.
  • România va începe procesul de aderare la zona euro după 2024.

Bulgaria va adopta oficial moneda euro pe 1 februarie 2024, conform unui plan de aderare al Consiliului naţional de coordonare sub preşedinţia guvernatorului Băncii naţionale şi ministrului de finanţe, care marchează etapele principale ale procesului de aderare.

11. Drulă: Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele

„Astfel, este interzisă navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată”, a explicat Drulă.

12. Inspecțiile școlare nu vor mai putea fi făcute de Inspectoratele școlare, ci de noul ARACIP – prevedere a proiectului Romania educată care va fi adoptat de Guvern

Inspecțiile școlare nu vor mai fi efectuate de către inspectoratele școlare, ci de noul ARACIP, prevede proiectul Romania educată pus la dispoziția Edupedu.ro de administrația prezidențială și care va fi adoptat de Guvern, săptămâna viitoare, printr-un memorandum.

Inspectoratele școlare județene se vor desființa, iar în locul lor vor fi create Centre Județene pentru Invățământ Preuniversitar (CJ-IP). Aceste instituții sunt fostele ISJ-uri, vor fi tot în subordinea Ministerului Educației și se vor ocupa de:– rețea și infrastructura școlară

– echitate și participare școlară (…)

13.  Primele îmbunătățiri ale magazinului oficial de aplicații pentru Windows încep deja să se vadă, chiar înainte de lansarea Windows 11

Dincolo de anumite optimizări, în ultimele zile au început deja să apară mai multe aplicații notabile, printre care Zoom, WinZip și Acrobat Reader, cărora li se adaugă extensiile pentru browser-ul Edge. (The Verge)

14. Cercetătorii suedezi au descoperit noi structuri ale creierului afectat de cancer, ale căror celule imune ar putea fi activate pentru a lupta cu tumora

În studiile pe șoareci, s-a constatat că aceste structuri pot fi îmbunătățite prin imunoterapie. (MedicalXpress)

15.  Volvo, Daimler și Traton Group (Volkswagen) vor colabora pentru a construi, în Europa, o rețea publică de mare performanță pentru încărcarea camioanelor electrice

Cele trei companii vor investi €500 milioane pentru a instala 1.700 de puncte de încărcare în zone strategice, aproape de autostrăzi. (TechCrunch)


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *