Știrile pozitive ale zilei, 3 mai 2021

#Postat de on mai 3, 2021

1. Patru astronauţi au părăsit Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei nave SpaceX, către Pământ

Patru astronauţi, trei americani şi un japonez, au părăsit sâmbătă Staţia Spaţială Internaţională la bordul unei nave a SpaceX, după mai mult de 160 de zile în spaţiu, și a amerizat în largul Floridei, scrie AFP.

Ambarcaţiuni au fost trimise pentru a recupera capsula şi pe astronauţi după misiunea lor de mai mult de 160 de zile în spaţiu.

2. Șantierul „ciotului” de centură de la Mihăileşti pe DN 6, şosea de doar trei kilometri care va fi inaugurată la sfârşitul anului

Lucrările pentru construirea centurii oraşului Mihăileşti pe Drumul Naţional 6 Bucureşti – Alexandria avansează bine, au ajuns la un stadiu general de peste 30%, iar centura de doar 3 kilometri ar putea fi deschisă până la sfârşitul anului, anunţă Asociaţia Construim România, care a publicat sâmbătă ultimele imagini din dronă cu şantierul ,,ciotului” de centură din judeţul Giurgiu.  4gmedia.ro

3. Comoară veche de 2.500 de ani, datând din Epoca Bronzului, a fost descoperită accidental în Suedia

Un bărbat care prospecta o pădure din vestul Suediei pentru clubul său de orientare a descoperit o comoară din Epoca Bronzului care include aproximativ 50 de obiecte, între care coliere, brăţări şi broşe, relatează BBC, preluată de News.ro.

Considerat că are o vechime de 2.500 de ani, descoperirea tezaurului într-o pădure, lângă nişte pietre, este o raritate, potrivit arheologilor suedezi. Triburile antice de regulă lăsau astfel de ofrande în râuri sau mlaşini.

Cartograful Thomas Karlsson a spus: „Am crezut iniţial că poate fi o lampă, dar când am privit mai atent am văzut că erau mai multe bijuterii vechi”.   (G4Media .ro )

4. Marea amnistie. Legea care îi scapă pe evazioniști de pușcărie, utilă pentru mii de inculpați deoarece retroactivează/ Posibili beneficiari: Nelu Iordache, Adrian Sârbu, Cristian Burci, Bogdan Buzăianu, Tel Drum, companiile controlate de Sebastian

Legea care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită integral prejudiciul, inițiată de PSD și promulgată de președintele Iohannis, va avea efecte majore asupra dosarelor penale fără un verdict definitiv, aflate în curs de anchetă sau judecată, au explicat G4media.ro mai mulți magistrați și avocați.

Astfel, mii de dosare ar putea fi închise, dacă inculpații decid să achite prejudiciul integral, caz în care nu mai riscă închisoarea, după cum prevede legea fostului deputat PSD, Cătălin Rădulescu zis Mitralieră.

sursa: G4media .ro

5. Papa Francisc anulează superimunitatea cardinalilor și episcopilor, care vor putea fi judecaţi de tribunalul penal al Vaticanului, unde magistrații sunt laici

Papa Francisc a făcut vineri un pas decisiv pentru a face mai credibil tribunalul penal al Statului Cetăţii Vaticanului: episcopii şi cardinalii – până în prezent ultra-protejaţi – pot fi de acum convocaţi şi condamnaţi, relatează AFP.

Această mini-revoluţie a sistemului de justiţie penală de primă instanţă al Vaticanului, unde oficiază magistraţi italieni laici şi nu preoţi, a fost anunţată într-un text semnat vineri de papa Francisc şi va intra în vigoare la 1 mai.

Suveranul pontif a dorit astfel să afirme principiul egalităţii în faţa justiţiei Vaticanului a tuturor membrilor Bisericii „fără privilegii datând din trecut”, potrivit unui „motu proprio”, un decret emis de papă din proprie iniţiativă.

Acest tribunal de primă instanţă a fost extrem de criticat pentru că nu-i putea convoca pe cei mai înalţi prelaţi ai Bisericii.

Sursa: g4media.ro

6. Comisia Europeană: Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică, deoarece a abuzat de poziția sa dominantă

Comisia Europeană transmite într-o informare preliminară că Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică, deoarece a abuzat de poziția sa dominantă pentru distribuirea de aplicații de streaming prin App Store. Comisia și-a transmis observațiile preliminare reprezentanților companiei Apple. Luarea de poziție vine în urma unei plângere a celor de la Spotify.

7. Mâncarea de la fast-food prostește. Ce a descoperit un studiu efectuat pe șoareci

Șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și zaharuri devin mai proști, arată studiile, iar cercetătorii cred că este un bun indicator pentru riscurile asociate dietei occidentale.

În urma studiului, s-a observat că șoarecii hrăniți cu o dietă Occidentală în timpul primelor etape ale vieții, foarte importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate mai accentuată și funcții ale memoriei mai slabe, indiferent de greutatea lor.

De asemenea, s-a observat și un comportament asemănător dependenței. Șoarecii au crescut cu pofta pentru alimente pline de zahăr și grăsimi.

8. Cinci pui de vulpe au primit o nouă șansă, după ce mama lor a fost călcată de mașină, în Turcia. Ei au fost preluați de un centru de reabilitare a animalelor sălbatice

Puii au acum șase săptămâni și vor fi eliberați în sălbăticie când vor împlini șase luni.

Până atunci, pentru ei fiecare zi este festivalul laptelui, căci sunt hrăniți de îngrijitori.

9. Un nou tip de turism câștigă teren în Romania: excursiile cu autorulote

Happy Camper Holiday este una dintre puținele companii care se ocupă cu închirierea de autorulote în Romania. Business-ul dezvoltat de doi tineri antreprenori este nou, însă se bucură deja de foarte mult succes.
  ,,Autorulotele noastre au fost închiriate constant 95% din sezonul estival al anului trecut. Pentru 2021, ne așteptăm la o creștere a acestei proporții. O bună parte din lunile de vara ale acestui an sunt deja fully booked”, spune Roxana Constantin, Director General al Happy Camper Holiday.

10. Cinci persoane arestate în legătură cu răpirea câinilor cântăreţei Lady Gaga

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu răpirea câinilor cântăreţei Lady Gaga, în timpul căreia un angajat al artistei a fost împuşcat în piept în februarie pe o stradă de la Hollywood, a anunţat joi poliţia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Este vorba despre trei tineri, în vârstă de 18, 19 şi respectiv 27 de ani, care sunt acuzaţi de furtul câinilor şi de tentativă de omor asupra bărbatului care îi plimba, Ryan Fischer, a declarat procurorul comitatului Los Angeles, George Gascon, într-un comunicat.
Ceilalţi doi suspecţi sunt consideraţi complici. Printre ei se numără o femeie în vârstă de 50 de ani, care a returnat câinii din rasa Buldog Francez la două zile după furt. Ea a spus că i-a găsit pe stradă şi că a contactat apropiaţii cântăreţei Lady Gaga, care i-au oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru înapoierea animalelor.

11. Organizatorii premiilor Grammy au decis să desfiinţeze comitetul „secret” care alegea nominalizaţii

Organizatorii premiilor Grammy au decis să desfiinţeze comitetul „secret” care îi alegea până acum pe artiştii incluşi pe lista nominalizaţilor, muzicienii denunţând o lipsă de transparenţă şi multe nereguli, scrie AFP.
„Aceste schimbări semnificative” ale procesului de selecţie „reflectă angajamentul” premiilor Grammy de „a evolua odată cu peisajul muzical şi de a se asigura că regulile şi liniile directoare sunt transparente şi corecte”, a explicat Academia vineri .

12. Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: „Problema existenței lui Iisus nu a fost pusă sub semnul întrebării în Antichitate. În a doua jumătate a secolului XX s-a conturat ipoteza că Iisus nu este o figură istorică, ci o sumă a valorilor transmise de niște profeți ai vremii”

Am întrebat-o pe profesoara de istorie Andreea Laura Martinescu să ne explice realitatea istorică din spatele povestirilor Noului Testament.
O primă menționare a lui Iisus o găsim în epistolele Sfântului Pavel scrise, conform opiniilor specialiștilor, la cel puțin 25 de ani de la moartea Sa. De altfel, detalii despre viața și moartea lui Iisus ne sunt oferite și în cele patru evanghelii, dar și în alte scrieri din Noul Testament. Istoricii au început să scrie despre El puțin mai târziu. Un astfel de exemplu este lucrarea Antichități iudaice a istoricului Flavius Josephus, scrisă în jurul anului 93 d. Hr când se cristaliza noua credință. Într-un pasaj cunoscut sub numele de Testimonium Flavianum, acesta amintește de un om care a făcut niște fapte surprinzătoare și care a fost condamnat la moarte prin crucificare de către Pilat. Iisus apare menționat și în Analele lui Tacitus, scrise în jurul anului 116 d.Hr. Amintind de episodul în care Roma a fost incendiată, acesta specifică faptul că împăratul Nero i-a acuzat pe creștini, al căror nume vine de la Christos, fondatorul lor, cel care a fost condamnat la moarte de către Pilat din Pont, guvernator al Iudeii în timpul împăratului Tiberius. Pasaje asemănătoare găsim atât la Plinius cel Tânăr, cât și la Suetoniu.
sursa 4GMedia .ro

13. VIDEO Drone, digital-first și atragerea investitorilor: cum se dezvoltă start-up-ul de livrare rapidă cu bicicleta care a crescut în pandemie

BeeFast, un startup românesc de curierat rapid pe bicicletă, a fost înființată fix înainte de izbucnirea pandemiei, așa că afacerea a beneficiat din plin de explozia cererii de livrări și de nevoia magazinelor și a restaurantelor de a crea rapid o platformă online de vânzări în timpul restricțiilor, afirmă, într-un interviu pentru Economedia, Cristian Grozea, cofondator.
sursa :ecomedia.ro

14. Selena Gomez va juca în filmul de groază „Spiral”

Cântăreaţa americană Selena Gomez se alătură distribuţiei „Spiral”, un film de groază în pregătire, care spune povestea unei foste influenceriţe a cărei dependenţă de reţelele de socializare duce la degradarea fizică, transmite News.ro. Nu se ştie dacă Selena Gomez va avea rolul principal.

Filmul va fi realizat de regizoarea canadiană Petra Collins, care este şi co-scenaristă. Ea a semnat videoclipuri ale mai multor artişti, între care „Fetish”, o melodie a Selenei Gomez în duet cu Gucci Mane.

15. Noua energie: Dezvoltarea industriei eoliene – pe uscat și pe mare – ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani – raport

Dezvoltarea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit unei analize realizate de Global Wind Energy Council (GWEC), transmite News.ro. Estimarea include locuri de muncă directe în parcurile eolienele onshore (pe uscat) şi offshore (în largul coastelor maritime), precum şi locuri de muncă pe întregul lanţ valoric al sectorului.
Acesta din urmă cuprinde locuri de muncă în domenii precum instalarea, producţia, planificarea şi dezvoltarea proiectelor, operarea şi întreţinerea şi dezafectarea.  (4gmedia.ro )

16. Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota şi Mazda, acord pe tema producerii dispozitivelor de comunicații pentru mașinile din generația următoare

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) şi Mazda Motor Corporation (Mazda) au ajuns la un acord pentru a dezvolta împreună specificaţii tehnice pentru sistemele de comunicaţie pentru automobilele din generaţia următoare, conform unui comunicat de presă al companiilor, transmite Agerpres.

17. Patru recomandări la achiziționarea unei mașini cu accidente în istoric

Autovehiculele sunt bunuri predispuse uzurii și daunelor de proporții mai mici sau mai însemnate. Achiziția second-hand presupune cunoașterea anumitor aspecte-cheie, aplicabile pentru a vă feri de mașinile cu probleme sau de a negocia un preț mai avantajos.
   Indicații pentru persoanele care doresc să achiziționeze o mașină second-hand cu accidente în istoric:
1. Severitatea accidentului
2. Prețul mașinii.
3. Efectuați o verificare într-un service autorizat/reprezentanță
4. Evitați mașinile cu accidente grave.

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist