Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 3 iulie 2021

#Postat de on iulie 3, 2021

1. Câte tone de aur are banca centrală

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României se situau, la finele lunii iunie 2021, la 36,831 miliarde de euro, în scădere cu 1,96%, faţă de nivelul de 37,570 miliarde de euro de la 31 mai 2021, a anunţat joi banca centrală.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie 2021 au fost de 41,757 miliarde de euro, faţă de 42,781 miliarde de euro la 31 mai 2021.

2. O femeie de 82 de ani îl va însoți pe Jeff Bezos în spațiu devenind cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu

Wally Funk va deveni cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu  pe 20 iulie 2021.
Wally Funk a devenit prima femeie inspector a agenţiei americane de aviaţie, FAA. Ca pilot, ea a acumulat 19.600 de ore de zbor.
În anii ’60, Wally Funk făcea parte dintr-un program privat numit „Mercury 13”, un grup de 13 femei care au trecut aceleaşi teste ca şi astronauţii bărbaţi selectaţi în cadrul programului Mercury al NASA pentru a trimite primii americani în spaţiu, potrivit Agerpres.

https://www.digi24.ro

3. Klaus Iohannis, de Ziua SUA: „Speranță și suflu proaspăt în relația transatlantică”, inspirate de Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat joi la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenței. Iohannis a subliniat importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări și a spus că turneul european recent al președintelui american Joe Biden este o „dovadă clară” a reimplicării SUA în dosare internaționale esențiale.

4. Acord pentru taxarea multinaționalelor. OECD: S-au alăturat „130 de ţări şi jurisdicţii, reprezentând 90% din PIB-ul mondial”

„Planul axat pe doi piloni – rezultatul negocierilor coordonate de OECD în ultimul deceniu – are rolul de a asigura că marile companii multinaţionale achită impozite acolo unde îşi desfăşoară activităţile şi obţin profituri, conferind siguranţa necesară şi stabilitate sistemului fiscal internaţional”, precizează OECD.

5. Facebook a atins valoarea de 1 trilion de dolari, după ce a câștigat două procese anti-concurențiale

Facebook a intrat în clubul select al companiilor tech americane evaluate la cel puțin 1 trilion de dolari. Foto: Profimedia Images
Acțiunile Facebook au înregistrat, luni, cea mai mare creștere în timpul unei zi din ultimele două luni, după ce a câștigat două procese anti-concurențiale, valoarea sa de piață ajungâng la 1 trilion de dolari pentru prima dată, potrivit Bloomberg.
Acțiunile au crescut cu 29% în acest an, după ce pandemia de Covid-19 a mărit dependența publicului de aplicațiile Facebook pentru a păstra legătura cu prieteni și afaceri.

6. Festivalul Neversea, amânat până anul viitor / Cei care au cumpărat bilete vor primi notificări prin e-mail cu opțiunile pe care le au

„Am vrea să știți că am încercat cu adevărat tot ce ne stă în putere (și câteva lucruri mai mult) pentru a vă aduce pe insula viselor, o oază de libertate și muzică, o evadare ireală”, au transmis organizatorii.
Aceștia susțin că au analizat inclusiv posibilitatea ca festivalul să fie mutat în toamnă.
,,Deoarece vara este singura noastră opțiune adevărată, alternativa cu care rămânem este să amânăm NEVERSEA pentru vara anului 2022”, au precizat organziatorii într-o postare pe Facebook.

https://www.g4media.ro/

7. Linia Verde: Cinci autobuze electrice vor circula din august pe străzile din centrul istoric al Sibiului

Primăria Sibiu a anunțat joi sosirea celor 5 minibuze electrice care vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric al orașului. Autobuzele urmează să fie preluate de societatea Tursib iar din luna august vor circula în zona centrului vechi.
 ,,Sibienii, dar și turiștii, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu mașina personală în zona centrală și sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de mașinile parcate”, a transmis primarul Astrid Fodor.

 8. Victorie impresionantă pentru Sorana Cîrstea la Wimbledon/ Românca a trecut de Victoria Azarenka și merge în turul al treilea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în runda a treia a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka, în trei seturi, cu 7-6 (5), 3-6, 6-4, transmite Agerpres.
Cîrstea (31 ani, 45 WTA) a obţinut prima sa victorie în faţa Victoriei Azarenka, a 12-a favorită, după două ore şi 19 minute.

https://www.g4media.ro

9. Premierul Cîțu, la recepția de Ziua Independenței: În cei 10 ani petrecuți în SUA am învățat că proprietatea privată e sfântă și antreprenorii sunt adevărații eroi ai economiei. Ar trebui să-i cinstim și în România

Premierul Florin Cîțu a participat, alături de președintele Klaus Iohannis, la recepția găzduită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței, celebrată în 4 iulie.

Premierul a susținut o alocuțiune în engleză, una în română, apoi a transmis un mesaj în engleză, cu note personale, vorbind despre ”lecțiile învățate” în cei peste 10 ani petrecuți în SUA.

Cîțu a subliniat că două dintre cele mai importante lecții sunt cele legate de proprietatea privată pe care a numit-o ”sfântă” și de antreprenorii care sunt ”adevărații eroi ai economiei”, spunând că ambele ar trebui cinstite în România, la fel cum se întâmplă în SUA.

10. David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti: România a dat dovadă de putere şi voinţă de a lupta împotriva corupţiei

„România a dat dovadă de putere şi voinţă de a lupta împotriva corupţiei; continuarea devotamentului faţă de statul de drept va contribui la eradicarea ultimelor rămăşiţe care bântuie sau mai afectează această naţiune. Suntem mândri că am ajutat România să promoveze statul de drept şi continuăm să vă fim alături în aceste eforturi”, a precizat David Muniz.

El a vorbit şi despre valorile comune ale României şi Statelor Unite şi despre relaţia de prietenie între cele două ţări.

11. Un proiect de lege i-ar putea ajuta pe angajați să acceseze online documentele din Revisal, pentru a-și vedea istoricul contractelor de muncă

Angajații vor putea accesa oricând istoricul contractelor de muncă terminate sau active.
Deputatul USR PLUS, Cristina Prună, a depus o inițiativă legislativă care prevede ca angajații să aibă acces neîngrădit la datele proprii din registrul de evidență al salariaților – Revisal. Accesul va fi online, imediat și necondiționat de consimțământul angajatorului, precizează un comunicat de presă al USR PLUS.

12.Lista țărilor care au PNRR aprobat de Comisia Europeană

 

  • 12 state din Uniunea Europeană au PNRR-urile aprobate şi se pot apuca de treabă.
  • România aşteaptă toamna şi riscă să piardă şi un an din folosirea banilor din Fondul de Modernizare.
România pierde startul în utilizarea banilor din Me­canismul de Redresare şi Rezilienţă, în contextul în care PNRR-ul depus în ultima clipă de guvern, la finalul lunii mai, nu a primit undă verde de la Comisia Europeană.

13. Oracle a cumpărat un start-up românesc

  • Gigantul american Oracle a cumpărat un start-up creat în România în 2013
  • Start-up-ul este dedicat comenzilor de mâncare online
  • Segmentul a explodat în pandemie
Gigantul american Oracle a cumpărat Gloria Food, un start-up creat în România în 2013 dedicat unei nişe care a explodat în pandemie: comenzile de mâncare online de la restaurante.

14. Industria HoReCa se schimbă. Oamenii sunt înlocuiți de roboți

 

  • Printre domeniile care fac un pas tehnologic important se numără restaurante
  • Un robot îți poate aduce meniul și te poate servi fără probleme, iar costurile sunt mult mai mici pe termen lung
  • Practica automatizării se bucură atât de susținere, cât și de critică

Companiile trec la un alt nivel, iar resursa umană va deveni minoritară în viitor. Printre afacerile care fac acest pas au început să se numere restaurantele, informează Business Insider.

15. Astronomii au descoperit o cometă de aproximativ 10 ori mai mare și de până la 1.000 de ori mai grea decât cele obişnuite

O cometă gigantică, descoperită la marginea Sistemului Solar, ar putea fi de 10 ori mai mare şi de până la 1.000 de ori mai grea decât cometele obişnuite, conform unui material publicat vineri de Space.com, relatează Agerpres.
Acest obiect cosmic, catalogat în mod oficial drept cometă la 23 iunie, a primit denumirea de catalog C/2014 UN271, sau cometa Bernardinelli-Bernstein, după numele astronomilor care au descoperit-o, Pedro Bernardinelli şi Gary Bernstein, de la Universitatea Pennsylvania.
Astronomii estimează că acest corp cosmic rătăcitor are un diametru de 100 până la 200 de kilometri.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *