Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătății și Educației. Sorin Cîmpeanu dorește reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie.
https://www.digi24.ro
7. Investiții care pot aduce românii acasă. Familia unui medic din Timișoara se reunește grație banilor europeni
Medicul Gabriel Ivănică (al doilea din dreapta) vrea să facă o clinică modernă de cardiologie cu ajutorul banilor europeni și speră că așa își va putea aduce în țară familia din străinătate Foto: captură Digi24
Dacă instituțiile statului nu s-au mobilizat prea bine în atragerea de bani europeni în sănătate, sunt inițiative private demne de luat în calcul. Un astfel de exemplu este la Timișoara. Gabriel Ivănică este medic cardiolog, dar și antreprenor.
8. Cal salvat de pompierii din Argeș cu buldoexcavatorul
Pompierii au apelat la un buldoexcavator pentru a scoate un cal dintr-o groapă adâncă de cinci metri. Foto: Captură Digi24
Operațiune inedită de salvare a pompierilor din Argeș. Aceștia au folosit furtunurile unei autospeciale de stingere și un buldoexcavator pentru a scoate un cal care căzuse într-o groapă adâncă de cinci metri.
9. Mănăstirile lui Ștefan cel Mare se împacă bine cu Bruxelles-ul
Mănăstirea Tazlău, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, care are mai bine de cinci secole vechime, este reabilitată cu fonduri europene Foto: captură video Digi24
Neamț este județul cu cea mai mare densitate de așezări monahale din Moldova. Cele mai multe se regăsesc în circuitele turiștilor și pelerinilor care ajung în zonă. Dar rânduiala mănăstirească a ținut pasul și cu oportunitatea și birocrația de la Bruxelles. Cele mai vechi lăcașuri de cult s-au orientat spre finanțările europene pentru a păstra și reabilita patrimoniul.
10. Un berbec cu cinci coarne expus în timpul unui festival religios a devenit faimos în Nigeria
11. Jocurile Olimpice: Bonus pentru medaliaţi, 30 de secunde fără mască
Medaliaţii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor beneficia de un mic bonus suplimentar, pe lângă medalii ei primind dreptul de a-şi scoate masca de protecţie pentru 30 de secunde pe durata şedinţei foto pe podium, a anunţat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de AFP, preluat de Agerpres.
12. Noua relaxare de la 1 august vine cu menținerea obligației de a purta masca în spațiile închise
Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după 1 august, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. 1 august este data la care se așteaptă noi măsuri de eliminare a restricțiilor, însă ministrul a precizat că nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.
13. Discuţiile despre includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO au fost reprogramate
Discuţiile privind includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial, care urmau să aibă loc duminică, la Fuzhou, China, unde este reunit Comitetul UNESCO, au fost reprogramate. Întâlnirea a fost întreruptă de Tian Xuejun, vice-ministru chinez al Educaţiei şi preşedinte al Comisiei Naţionale Chineze pentru UNESCO.
Oficialii români sunt încrezători că situl din România va fi protejat de UNESCO.
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţa săptămâna trecută că dosarul Roşia Montană poate fi aprobat în proporţie de 99%. „Se cam ştie care e cursul aceste integrări în patrimoniul internaţional UNESCO. Vorbim de parafare, practic trebuie oficializată această integrare, nu există acolo anumite dubii dacă ar trebui sau nu integrat în patrimoniul internaţional UNESCO din partea lor”, a spus el.
Şi vicepremierul Dan Barna a afirmat că este foarte încrezător că Roşia Montană va deveni monument protejat UNESCO, la finalul acestei veri.https://www.g4media.ro/
14. Laurenţiu Reghecampf este noul antrenor de la Universitatea Craiova
Antrenorul a semnat un contract valabil pe o perioadă de 2 ani. Foto: Mediafax
- Laurenţiu Reghecampf este noul antrenor de la Universitatea Craiova, a anunţat clubul oltean.
- Antrenorul a semnat un contract valabil pe o perioadă de doi ani.
- Reghecampf a antrenat de 2 ori la FCSB, alături de care a câştigat 2 titluri, Cupa României şi Cupa Ligii.
Antrenorul român Laurenţiu Reghecampf s-a întors în Liga 1 şi a semnat cu Universitatea Craiova, a anunţat clubul oltean.
Reghecampf a semnat un contract valabil pe o perioadă de doi ani cu formaţia din Bănie, care şi-a demis antrenorul la finalul săptămânii trecute.
15. Un pod nou va fi construit peste Prut, la Ungheni. Alte patru poduri sunt în reabilitare
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat luni că sunt în derulare patru proiecte de reabilitare şi unul de construire a podurilor peste râul Prut, cu fonduri europene nerambursabile.
Cătălin Drulă a anunţat luni pe Facebook că se lucrează la îmbunătăţirea infrastructurii dintre România şi Republica Moldova.