Știrile pozitive ale zilei, 26 octombrie 2022
#Postat de Carmen Vintu on octombrie 26, 2022
1. Comisia Europeană propune un nou mecanism pentru a scădea preţul electricităţii
Comisia Europeană a propus marţi un nou mecanism destinat să conducă la diminuarea preţurilor la electricitate, ca alternativă la varianta plafonării preţului gazelor naturale folosite în producţia de energie electrică, o idee care provoacă în continuare diviziuni în rândul statelor membre, transmite AFP.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/eu-comisionul-eu-bruxelles-1232430/
2. Iohannis îi transmite noului premier britanic că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună pentru consolidarea Parteneriatului Strategic
Preşedintele Klaus Iohannis îl felicită pe noul premier britanic, Rishi Sunak, pentru numirea în funcţie.
3. Patru burse MBA, în valoare de 32.000 de euro, disponibile din februarie 2023
Transilvania Executive Education (TEE), Banca Transilvania (BT) şi Evergent Investments au lansat o nouă competiţie în cadrul căreia vor fi oferite patru burse parţiale de studiu la TEE Executive MBA – Management General, un program britanic, acreditat de Universitatea Buckingham.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/bani-bancnote-note-de-euro-euro-3481699/
4. Tulcea: Târgul regional de ştiinţă pentru copii, câştigat de clubul Computer Kids din Medgidia
Clubul Computer Kids din Medgidia, judeţul Constanţa, a câştigat, marţi, Târgul regional de ştiinţă şi tehnologie pentru copii, organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” Tulcea, în parteneriat cu fundaţia Progress şi organizaţia Celisea.
Sursa foto: https://prezi.com/p/t94ok7qiifvx/clubul-computer-kids-medgidia/
5. CSAT a aprobat actualizarea programului ”Armata 2040”
Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, în şedinţa de marţi, actualizarea programului „Armata 2040”, pe principalele direcţii: bugetarea necesarului de personal al armatei, reconfigurarea programelor de înzestrare şi a eforturilor de refacere a stocurilor, modernizarea industriei de apărare, precum şi măsurile pentru o mai bună menţinere a personalului militar calificat, informează Administraţia Prezidenţială.
6. Ciucă îl felicită pe noul premier britanic: Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic
Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis, marţi, noului premier britanic, Rishi Sunak, felicitări pentru alegerea lui în funcţie şi succes în îndeplinirea mandatului, arătând că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări.
Sursa foto: https://gov.ro/ro/prim-ministru/biografie1649329538
7. VIDEO Proiect prin PNRR pentru creşterea numărului de paturi de terapie intensivă nou-născuţi
Numărul de paturi de terapie intensivă pentru nou-născuţi va creşte cu 124 printr-un program realizat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar alte 90 vor fi dotate complet, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
Sursa foto: https://www.facebook.com/MinisterulSanatatii/videos/1146649092934937
8. Oamenii de ştiinţă reconstituie bătălii biblice epice în cadrul unui studiu inovator
Ruinele antice spun doar parţial povestea asediilor şi cuceririlor epice povestite în Biblia ebraică, însă oamenii de ştiinţă folosesc acum noi tehnologii pentru datare cu ajutorul cărora pun cap la cap evenimente istorice pentru a vedea cât de mult seamănă cu cele descrise în Scriptură, informează Reuters.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/profesori-oamenii-de-%c8%99tiin%c8%9b%c4%83-5499190/
9. BTA: Proiect bulgaro-român dezabate istoria regiunii Dobrogea
Un proiect comun bulgaro-român a discutat istoria Dobrogei, a anunţat Institutul de Studii Istorice din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe pe pagina sa de web.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/vectors/bulgaria-steag-grafic%c4%83-2391374/
10. Ziua Armatei – marcată în ţară prin ceremonii militare şi religioase (grupaj)
Ziua Armatei României a fost marcată marţi printr-o serie de manifestări organizate în ţară, oficialităţi locale şi judeţene, dar şi simpli cetăţeni asistând la ceremonii militare şi religioase şi aducând un omagiu eroilor căzuţi pe câmpul de luptă.
11. Dolj: Expoziţia ”1+21 femei excepţionale în arhitectura românească”, vernisată la Craiova
Expoziţia „1+21 femei excepţionale în arhitectura românească”, organizată de Centrul de Cultură Urbană şi Arhitecturală al Uniunii Arhitecţilor din Romania, a fost vernisată, marţi, în holul central al Universităţii din Craiova, unde va putea fi vizitată până la sfârşitul acestei luni.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/arhitect-documenta%c8%9bie-documente-254579/
12. Angajaţi Airbus vor primi bonusuri pentru a face faţă inflaţiei
Producătorul european de avioane Airbus a decis să acorde un bonus special angajaţilor săi din întreaga lume, pentru ca aceştia să facă faţă accelerării inflaţiei şi crizei energetice, o decizie salutată de sindicate, transmite DPA.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/vectors/avion-airbus-a-zbura-transport-147495/
13. Premiul Femina 2022: Cinci femei şi un bărbat, pe lista finaliştilor din acest an
Cinci femei şi un bărbat sunt finaliştii din acest an ai premiului Femina pentru roman francez, au anunţat marţi membrii juriului care atribuie această importantă distincţie literară franceză, informează AFP.
Sursa foto: https://pixabay.com/ro/vectors/c%c4%83r%c8%9bi-literatur%c4%83-teanc-studiu-2022464/
14. Ediţie complexă a Galei Tezaure Umane Vii, la Piteşti; 38 de meşteri şi rapsozi populari – premiaţi
Un număr de 38 de creatori şi păstrători ai valorilor tradiţionale româneşti, care au obţinut titlul onorific de Tezaur Uman Viu în ultimii trei ani, au primit marţi distincţiile oferite de Ministerul Culturii într-o gală organizată la Piteşti.
Sursa foto: https://www.facebook.com/CJArges/photos/pcb.6446167102076686/6446125655414164/