Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 25 iulie 2021

#Postat de on iulie 25, 2021

1. Ana Maria Popescu a câștigat argintul la spadă, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 

ACTUALIZARE. Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ”tuşa de aur”.

2. Joe Biden a alocat 100 de milioane de dolari pentru „nevoi urgente și neașteptate” legate de primirea refugiaților din Afganistan

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a autorizat, vineri, alocarea a 100 de milioane de dolari dintr-un fond de urgență pentru a satisface „nevoi urgente și neașteptate” ale refugiaților care ar putea să apară în contextul situației din Afganistan, inclusiv pentru aplicanții afgani care încearcă să obțină vize speciale pentru SUA, relatează Reuters.

3. Turcia, la extreme. După temperaturi record, inundații de devastatoare pe coasta Mării Negre din Turcia

Inundații devastatoare în Artvin, un oraș din nord-estul Turciei, aflat în apropiere de coasta Mării Negre Foto: Anadolu Ajansi
Inundații devastatoare au lovit din nou nord-estul Turciei, la aproape o săptămână după intemperiile care au lăsat în urmă cel puțin șase morți. Mai multe râuri au ieșit din matcă și au luat cu ele tot ce le-a stat în cale. Autoritățile de la Ankara au declarat stare de dezastru în provinciile aflate la Marea Neagră care au fost devastate de inundații.
https://www.digi24.ro

4. Imagini 3D cu tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Pe cei 30 de kilometri vor fi 13 poduri, 3 pasaje și un viaduct

Proiect 3D al lotului 5 din Autostrada Sibiu-Pitești. Sursa: captură video

Imagini 3D cu traseul unui tronson din Autostrada Sibiu-Pitești au fost publicate de CNAIR. Este vorba despre secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, un tronson de 30 de kilometri pentru care a fost emisă autorizația de construire în iunie.

5. Cum își petrec timpul liber sportivii români care au ajuns în satul olimpic. Robert Glință: „E foarte multă tehnologie, impresionant”

Cum își petrec timpul liber sportivii care au ajuns în satul olimpic ? Cât se poate de plăcut, după cum mărturisesc mai mulți reprezentanți ai României. Mulți dintre cei care ne reprezintă la Tokyo au avut, însă, grijă să împărtășească cu urmăritorii lor momente din satul olimpic.

Robert Glință, înotător: E o energie foarte plăcută, e foarte multă activitate, e foarte multă tehnologie, este foarte impresionant. Nici nu zici că sunt restricții. Condiții deosebite. Ne bucurăm foarte tare.

David Popovici – înotător: E o imensitate, o monstruozitate. E frumos. Avem biciclete cu care să ne plimbăm. Mâncarea e foarte bună. O să fie casa noastră pentru următoarele două săptămâni.

6. Pește neobișnuit, de 45 de kilograme, descoperit pe o plajă din Oregon

Pește tropical uriaș descoperit pe o plajă din SUA FOTO: Facebook/ Seaside Aquarium

Peștele opah de 45 de kilograme, cunoscut și sub numele de „pește lună”, a fost descoperit pe o plajă din partea de nord-vest a statului. Prezența acestui pește este un lucru extren de rar în Oregon, a scris Seaside Aquarium într-o postare pe Facebook.

https://www.digi24.ro

7. BNR face angajări. 100 de locuri de muncă vor fi scoase la concurs

Banca Națională va avea disponibile 100 locuri de muncă în perioada următoare. Acestea vor fi scoase la concurs pentru oricine dorește să urmeze o carieră în domeniul bancar. Mugur Tolici, director de resurse umane la BNR, explică ce presupune munca, scrie Ziarul Financiar.

Avem acest program, care funcționează din 2001, Programul Tinerilor Specialiști, în care au aplicat 900 de persoane și am angajat 50 în parcursul acestor 20 de ani. Sunt 10 posturi în fiecare an, disponibile acestui program”, spune Mugur Tolici, director de resurse umane.

8. „Efectul Draghi”. O declarație a premierului italian a crescut rezervările pentru vaccinare

Mario Draghi. Foto: Hepta

  • După cuvintele puternice folosite de premierul Mario Draghi, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de rezervări la imunizare.
  • „Trebuie să ne vaccinăm, invitaţia la nevaccinare este invitaţie la moarte”, a spus premierul italian.

9. Au plecat în Grecia cu Tico! Amintiri de poveste pentru o familie de români

Au plecat în Grecia cu Tico, aceasta este povestea unei familii de români.

Bărbatul a povestit într-o postare pe pagina Forum Grecia  cum a pregătit mașina pentru ultimul ei drum lung și că, din păcate, nu mai găsește piese pentru a o repara.
De altfel, din lipsa spațiului, familia a luat decizia de a renunța chiar și la roata de rezervă.
,,Am scris această postare pentru cei ce visează să ajungă în Grecia și n-au mașină de familie, că drumul prin Bulgaria e periculos, că anul asta mă duc la Mamaia, că poate la anul și alte zeci de motive care ne țin captivi”, a continuat bărbatul.

https://www.fanatik.ro

10. Eduard Novak, mesaj pentru Ana Maria Popescu: În ochii noştri, argintul tău străluceşte atât de puternic, încât ne aduce lacrimi de bucurie

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a felicitat-o pe Ana Maria Popescu pentru medalia de argint obţinută la Jocurile Olimpice, el mulţumindu-i sportivei pentru bucuria adusă.

Felicitări din suflet, Ana Maria Popescu! O victorie pe care o meritai, un argint muncit cât un aur, la doar un punct de acesta! Aceasta este realitatea lumii sportului, clipe şi puncte fac diferenţa, uneori pe nedrept. În ochii noştri, argintul tău străluceşte atât de puternic, încât ne aduce lacrimi de bucurie. Îţi mulţumesc, îţi mulţumim şi te iubim!”, a notat Novak pe Facebook.

11. Jocurile Olimpice: Victorie pentru perechea Monica Niculescu și Raluca Olaru la turneul de tenis de la Tokyo. Româncele merg în optimi

Perechea română Monica Niculescu/Raluca Olaru a debutat cu o victorie spectaculoasă, 7-5, 1-6, 10-6 cu taiwanezele Hao-Ching Chan/Latisha Chan, sâmbătă, în proba feminină de dublu a turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Niculescu şi Olaru au reuşit să le învingă neaşteptat pe favoritele numărul cinci ale probei după aproape două ore de joc (1 h 58 min), pe terenul 11 al complexului Ariake Tennis Park.

12. UNESCO cere Turciei un raport despre starea de conservare a Bazilicii Sfânta Sofia

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a cerut vineri Turciei să prezinte până în 2022 un raport privind starea de conservare a Bazilicii Sfânta Sofia de la Istanbul, exprimându-şi „profunda îngrijorare” pentru consecinţele transformării reconversiei în moschee a acestui celebru edificiu din epoca bizantină, notează AFP.

13. Jocurile Olimpice: Trei echipaje românești de canotaj s-au calificat în semifinalele de la Tokyo

Echipajele româneşti de dublu rame feminin, dublu rame masculin şi dublu vâsle feminin categorie uşoară s-au calificat, sâmbătă, în semifinale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în timp ce alte patru bărci ale ţării noastre vor evolua în recalificări după seriile de la Sea Forest Waterway.

14. Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu s-a calificat în sferturi la Tokyo/ Scrimera o va întâlni pe estoniana Julia Beljajeva

Scrimera română Ana-Maria Popescu s-a calificat, sâmbătă, în sferturile probei individuale de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar în această fază o va întâlni pe estoniana Julia Beljajeva.

15. Machu Picchu, orașul-templu al incașilor și unul dintre cele mai enigmatice locuri din lume, împlinește 110 ani de când a fost descoperit

La 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Machu Picchu este un oraş-templu din secolul al XV-lea d.Hr., situat pe teritoriul regiunii Cuzco (Cusco sau Qosqo) din Peru, America de Sud. Ruinele sale au fost descoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, fiind unele dintre cele mai frumoase şi enigmatice locuri străvechi din lume.
În anul 1983, UNESCO a desemnat Machu Picchu drept sit al patrimoniului mondial, descriindu-l ca „o capodoperă absolută de arhitectură şi un testimoniu unic al civilizaţiei incaşe”.

16. Efect „devastator” al Brexit: Fructele și legumele din Marea Britanie sunt lăsate să putrezească, din cauză că nu are cine să le culeagă

Fructele și legumele din Marea Britanie sunt lăsate să putrezească, din cauză că Brexit îi descurajează pe străini să mai accepte locurile de muncă sezoniere de cules, iar fermierii spun că restricțiile privind libertatea de mișcare au avut un impact „devastator”, scrie Euronews.

17. Raport al Comisiei Europene despre școala românească în pandemie: bogații au devenit mai bogați, iar săracii mai săraci. Concluzii și recomandări după un an în care deciziile medicale au dictat soarta educației

Ultimul an școlar a fost marcat mai ales de decizii luate pe loc de autoritățile din domeniul medical, în mod centralizat, și în mult mai mică măsură de decizii determinate de nevoile educaționale. Aceasta este concluzia unui raport tehnic de țară publicat recent de Comisia Europeană, cu tema “Anul școlar 2020-2021 în România, în pandemie”. Raportul, bazat pe aproape 30 de interviuri cu reprezentanți ai mediului educațional, elevi, părinți și ONG-uri, arată că aceștia sunt în general de acord că au existat progrese în sensul digitalizării în sistemul școlar, dar situația e departe de a fi ideală, iar situația ar fi descrisă cel mai bine în termeni precum “bogații au devenit și mai bogați, iar săracii și mai săraci”.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *