Samuel Morse, inventator american. A inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit și în prezent
#Postat de Carmen Vintu on aprilie 27, 2022
Codul Morse sau alfabetul Morse este o metodă de transmitere a informației folosind secvențe standardizate de semne sau pulsații scurte și lungi – cunoscute în mod comun ca „puncte” și „linii” – pentru litere, cifre și caracterele speciale specifice oricărui mesaj.
Sursa: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Samuel%2BF%2BB%2BMorse%2BMET%2BDP-17643-003.jpg
Alfabetul Morse a fost folosit pe scară largă începând cu perioada timpurie a comunicațiilor radio (anii 1890).
Sursa: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Morse_code_tree3.svg
Samuel Finley Breese Morse (27 aprilie 1791 – 2 aprilie 1872) a fost un inventator și pictor american. După ce și-a stabilit reputația de pictor portretist, la vârsta sa mijlocie, Morse a contribuit la inventarea unui sistem telegrafic cu un singur fir bazat pe telegrafe europene. A fost co-dezvoltator al codului Morse și a ajutat la dezvoltarea utilizării comerciale a telegrafiei.
Samuel Morse a creat alfabetul Morse – în care literele sunt reprezentate prin combinații de semnale scurte și lungi – în jurul anului 1838. El a identificat literele cel mai des folosite și le-a asociat semnale scurte (pentru „e”, un singur punct); celor mai puțin folosite (de exemplu „q”), le-a asociat semnalele cele mai lungi.
Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice, acestea putând fi scrise sub forma de puncte și linii sau semnalizat cu lumini intermitente sau cu semnale radio. Apelul internațional de pericol, SOS – 3 puncte, 3 linii, 3 puncte – a fost introdus în 1912, la 40 de ani după moartea lui Morse. Expresia des folosită de acesta, „Save Our Souls„( „salvați sufletele noastre”), a apărut ceva mai târziu.