”Rețete de la Bunica”, recomandarea ghidului mondial TRIPPER, cu certificat!
#Postat de JurnalFM on noiembrie 2, 2023
Vrei să faci o călătorie în România, în zona Moldovei? Ghidul Tripper recomandă pe lângă spații de cazare, muzee, cafenele și …”rețetedelabunica”, promovate de o fundație din localitatea Săvinești, județul Neamț.
Ghidul care recomandă ”să vă creați călătoria perfectă cu peste 100.000 de ghiduri de călătorie pregătite de experți, adaptate perfect pentru dumneavoastra”, promovează obiective din 43 de țări de pe mai multe continente, iar din România sunt 24 de localități, printre care și municipiul Piatra Neamț, cu trimitere în localitatea Săvinești.
”România oferă o experiență unică pentru turiști cu amestecul său de istorie bogată, priveliști pitorești și cultură diversă. Vizitatorii pot explora străzile pline de viață ale orașului București, pot face drumeții prin Munții Carpați Occidentali și se pot bucura de stilul tradițional de viață transilvănean. Cu castelele sale uimitoare, arhitectura gotică și bucătăria copioasă, România este o destinație de vizitat obligatoriu pentru orice călător”, spun cei de la Tripper .
Piatra Neamț este văzut ca un oraș fermecător care oferă un cadru pitoresc pentru cuplurile care caută o evadare romantică. Cu frumusețea naturală uimitoare și reperele istorice, vizitatorii pot explora Munții Ceahlău, pot admira arhitectura medievală a Cetății Neamțului sau se pot bucura de un picnic în Parcul Tineretului. Există, de asemenea, o mulțime de restaurante și cafenele confortabile unde puteți savura mâncăruri și băuturi tradiționale românești, făcându-l o destinație perfectă pentru o călătorie romantică. Astfel, recomandarea celor de la Tripper este să luați cina ”La Bunica”, str. General Buniș nr. 6, Săvinești 617410, România.
https://tripper.guide/romania/piatra_neamţ/a_3_day_romantic_trip_to_piatra_neamţ_romania

Dar cine sunt cei din spatele ”retetedelabunica.eu”?
” Produsele gătite sunt realizate din grijă și respect pentru tine”, acesta este motto-ul firmei.
Produsele sunt realizate în cadrul activităților Fundației ”Împreună pentru Solidaritate Socială” și fac parte din proiectele economico – sociale pe care le susține. Fondurile obținute, din vânzarea produselor, sunt folosite pentru susținerea activităților sociale, zilnice. ”Astfel, prin cumpărarea produselor, nu numai că vă bucurați de o experiență gastronomică autentică, dar susțineți și o cauză nobilă și importantă”, susține Gianina Sechelariu, reprezentant al fundației.

”O echipă de 14 persoane își dedică zilnic timpul pentru cea mai frumoasă și placută activitate culinară, una delicioasă. Conceptul <<retetedelabunica.eu>> a devenit în timp scurt, pentru comunitatea nemțeană, un adevărat brand. Zilnic, peste 350 de persoane, de pe fosta platformă chimică Săvinești, dar și angajați ai instituțiilor publice (Prefectură, ANAF, Judecătorie, Consiliul Județean), grădinițe, școli și creșe servesc preparate de la <<retetedelabunica>>, preparate tradiționale. Suntem onorați că putem să oferim savoare și clipe frumoase clienților noștri. Premiul primit și recomandarea ghidului Tripper ne onorează”, a mai spus Gianina Sechelariu.
Dar și câteva informații depre cei apreciați la nivel international.
În anul 1995, a luat naștere Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială în Rădăuți, un oraș aflat în nordul României. Scopul inițial al Fundației a fost acela de a ajuta familiile sărace din comunitatea locală, oferindu-le alimente și haine, însă pe măsură ce timpul a trecut, proiectul s-a dezvoltat și a evoluat către o direcție mai precisă și eficientă de ajutorare a celor în nevoie prin intermediul vânzării de mâncare tradițională românească. În anul 2009, Fundația și-a mutat activitatea într-un nou sediu, în comuna Săvinești din județul Neamț. Această schimbare a adus o serie de beneficii, precum o locație mai mare și mai modernă, echipamente și utilaje noi și mai performante, precum și oportunități de dezvoltare a activității Fundației. În anul 2011, Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a hotărât să înființeze o cantină socială în Săvinesti, cu scopul de a ajuta persoanele neajutorate din zonă. Cantina socială oferea zilnic mese calde și nutritive pentru persoanele nevoiașe, cu o situație materială precară sau care nu aveau posibilitatea să-și asigure hrana necesară. Acest proiect social a fost posibil datorită fondurilor obținute prin vânzarea produselor de la cantina „Rețete de la bunica”.

”În anul 2015, Fundația a decis să își susțină activitatea prin lansarea proiectului ,,Rețete de la Bunica”. În cadrul acestui proiect, Fundația a început să ofere servicii de catering, vânzând mâncare pregătită după rețete tradiționale românești, aduse din copilărie. Aceste servicii au avut un succes enorm, iar banii obținuți din vânzarea produselor finite au contribuit la finanțarea activităților sociale ale Fundației, cum ar fi oferirea de mese calde și ajutorul material pentru persoanele nevoiașe din comunitate. Astfel, prin acest proiect, Rețete de la Bunica a reușit să își extindă activitatea și să ajute mai multe persoane aflate în nevoie”, a mai spus Gianina Sechelariu, reprezentanta Fundației ”Împreună pentru Solidaritate Socială”, Săvinești.