Propunere HoReCa pentru redeschiderea restaurantelor: Doar cu certificat de vaccinare sau test negativ în restaurante și la evenimente private

#Postat de on martie 5, 2021

Organizația patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a făcut public un MANIFEST în care propune ca accesul în restaurante sau în spații de evenimente private sau culturale să se facă pe baza unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ.

Prin intermediul unui comunicat transmis joi și intitulat „Manifestul industriei HoReCa”, organizația patronală HORA propune mai multe soluții pentru ca restaurantele sau spațiile de evenimente private sau culturale să funcționeze fără restricții, respectiv:

-prezentarea unui certificat de vaccinare;

-testare PCR sau test rapid cu 48 de h înainte de a participa la un eveniment sau o masă a la carte;

-testare rapidă la intrarea în incinte;

Documentul transmis, joi, de HORA este semnat de președintele organizației, Daniel Mischie.

„Susținem o revenire cu precauție, iar siguranța comunității este primordială, pentru a ne putea bucura cât mai curând de un trend ascendent în industria turismului. Pentru asta, avem toată deschiderea de a colabora și de a susține programul de măsuri de siguranță, pentru care ne bazăm pe sprijinul autorităților pentru a fi implementat și respectat cu rigurozitate și conform cu legislația în vigoare.

Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică”, spun reprezentanții HORA.

La scurt timp după ce HORA a postat PROTESTUL pe pagina de socializare, reacțiile cititorilor nu au întârziat să apară.

„Probabil in curând se va cere test covid si atunci când vom ieși din casă la cumpărături alături de declarația pe propria răspundere .O mare prostie . In aceste condiții cine credeti ca va mai intra in baruri, restaurante nimeni”

„Susținem 100% acest demers, suntem în situația în care avem 1 milion de vaccinați, alții 800 000 de oameni care au trecut prin boală și au anticorpi și sunt la fel de restricționați ca cei care sunt in risc de a face boala. Industria HORECA a ajuns calul de bătaie al pandemiei, sunt categoria cea mai blamata, cu cele mai multe controale și cele mai multe amenzi deși marea majoritate a focarelor și infectărilor au apărut în alte ramuri, mai ales în instituții gestionate de stat (spitale, școli, etc). Nici-un alt segment nu este mai oprimat de stat în această pandemie ca segmentul HORECA”

„Este o Nebunie sa impui unui client sa și facă testul înainte de a ieși la restaurant!  va așteptați sa propuna și supermarketurile teste pcr la intrare in magazin??? Înțeleg ca suntem disperați cei din industria Horeca, dar…totuși!!”

„Nu pot sa cred asa ceva…Cum sa prezinti un certificat Pcr ca sa poti participa la o masa a la carte …Cine da 300 sau 100 de ron ( testul rapid ) ca sa iasa la restaurant sa manance o ciorba de 10 lei ?”

„Eu nu sunt in Bucuresti…Media unui consumator e de 26 de ron. O sa fiu eu si angajatii ...”

„OAMENII vin la restaurant sa se RELAXEZE si NU la examen medical!”

Sursa: Facebook Hora


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist