Pompierii brașoveni Marius și Manuel, parte din contingentul românesc pentru incendiile din Attica
#Postat de Carmen Vintu on august 17, 2024
Pe 13 august, România a trimis un al doilea contingent de pompieri pentru a ajuta la combaterea incendiilor de vegetație din regiunea Attica, Grecia. Din acest grup de 40 de pompieri, fac parte și doi brașoveni, Marius și Manuel, care, cu peste 10 ani de experiență, se confruntă cu o provocare internațională în gestionarea incendiilor forestiere. Această misiune face parte dintr-un program de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar, finanțat de UE, pentru a sprijini comunitățile elene afectate de incendiile devastatoare din 2021.
ISU Brasov: „În data de 13 august, România a trimis un al doilea contingent de pompieri pentru a sprijini eforturile de combatere a incendiilor de vegetație și pădure care afectează regiunea Attica din Grecia.
Din al doilea contingent de 40 de pompieri ajunși cu bine pe teritoriul elen, fac parte și 2 pompieri brașoveni.
Marius și Manuel sunt 2 pompieri cu experiență și mii de intervenţii reușite, care anul acesta au dorit să își testeze limitele și să câștige experiență în lupta cu incendiile forestiere din Grecia.
Deși au peste 10 ani de carieră militară, ne-au dezvăluit că o astfel de misiune internațională reprezintă o provocare pentru ei, iar colaborarea cu salvatorii eleni este o sursă de schimb de experiență și de cunoaștere în gestionarea situațiilor de urgență generate de incendiile forestiere devastatoare.
INFO BACKGROUND
Reamintim faptul că, în perioada 01 august – 15 septembrie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu modulul național specializat de stins incendii de pădure la programul de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.
Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile elene, după incendiile devastatoare înregistrate în anul 2021. Acesta se regăsește în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei și reunește echipaje operative de stingere din mai multe țări europene”.