Current track

Title

Artist


Oamenii de știință sporesc convingerile conservatoare folosind stimularea creierului neinvazivă

#Postat de on ianuarie 11, 2022

Stimularea non-invazivă a creierului asupra cortexului prefrontal dorsolateral crește credințele conservatoare, potrivit unui studiu publicat în ianuarie în Frontiers in Human Neuroscience. Puterea sistemelor de credințe politice a fost recent atribuită capacității lor ideologice de a reduce incertitudinea. De exemplu, o ideologie este motivantă pentru că oferă o modalitate de a face față anxietății și incertitudinii, crescând sentimentele de siguranță. În plus, modul în care oamenii privesc anumite probleme politice și, eventual, își schimbă convingerile politice, poate fi puternic influențat de sentimentele specifice trezite în primele etape ale procesării.
Cercetări recente au sugerat că cortexul prefrontal dorsolateral joacă un rol important în acest proces, datorită implicării sale în memoria pe termen scurt și controlul cognitiv. De exemplu, studiile imagistice ale creierului au descoperit că creșterea activării cortexului prefrontal dorsolateral este corelată cu reducerea preferinței pentru candidații politici susținuți anterior. Studiul, realizat de Caroline Chawke și Ryota Kanai de la Universitatea din Sussex, și-a propus să clarifice rolul cortexului prefrontal dorsolateral în alterarea convingerilor politice. Ei au folosit o metodă de stimulare transcraniană aleatoare cu zgomot (o tehnică neinvazivă de stimulare a creierului) pe 36 de studenți pentru a îmbunătăți activitatea cortexului prefrontal dorsolateral în timp ce urmăreau fie o campanie liberală (partidul muncitoresc) fie o campanie de partid conservator. Pentru condiția de control, a fost aplicată stimularea simulată inactivă. Toți participanții au finalizat măsuri de orientare politică, atât înainte, cât și după vizionarea reclamei. Rezultatele au arătat că activitatea sporită a cortexului prefrontal dorsolateral, pentru studenții care au urmărit campania liberală, a condus la o creștere semnificativă a conservatorismului sau a ideologiei de dreapta. În mod surprinzător, pentru studenții care au urmărit campania Partidului Conservator, a existat și o creștere semnificativă a convingerilor politice conservatoare.
Prin urmare, stimularea neinvazivă a creierului asupra cortexului prefrontal dorsolateral pare să aibă ca rezultat creșterea credințelor conservatoare, indiferent de campania politică la care au fost expuși studenții. Autorii au sugerat că „Aceste valori extrem de opuse trebuie cumva să provină din mecanisme cognitive diferite care stau la baza motivației către reducerea incertitudinii și a amenințărilor”. Adăugând în continuare că, „DLPFC îmbunătățit poate să fi dus la o preferință sporită pentru securitate, certitudine și dominație socială; trăsături care au fost propuse ca caracteristici definitorii ale unei ideologii conservatoare sau de dreapta.” Constatarea că stimularea neinvazivă a creierului poate modifica convingerile politice oferă dovezi ale instabilității sprijinului politic, precum și evidențiază influența puternică care reduce incertitudinea. are pentru consolidarea unui sistem ideologic/politic.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *