Current track

Title

Artist


Oamenii de știință avertizează că nu putem scăpa de îmbătrânire chiar și cu o speranță de viață mai mare

#Postat de on iunie 25, 2021

Se spune că moartea și impozitele sunt singurele lucruri sigure din viață, dar este într-adevăr atât de absolut și de inevitabil primul? La urma urmei, cu câștiguri considerabile în speranța de viață a omului și oamenii de știință descoperind noi modalități de a inversa îmbătrânirea și de a extinde potențialul duratei de viață a omului, s-ar putea ierta că am gândit că elixirul legendar al nemuririi ar putea fi real la urma urmei. Din păcate, acest lucru nu este pe cărți, conform unei noi analize cuprinzătoare a modelelor de mortalitate atât în ​​speciile umane, cât și în cele neumane.

„Indiferent cât de multe vitamine luăm, cât de sănătos este mediul nostru sau cât de mult trăim, în cele din urmă vom îmbătrâni și vom muri”, spune statisticianul Fernando Colchero de la Universitatea din sudul Danemarcei. Într-un nou studiu internațional realizat de Colchero și alți 39 de oameni de știință, echipa a constatat că rata îmbătrânirii este relativ fixă ​​în cadrul speciilor, chiar dacă speciile pot găsi modalități de maximizare a supraviețuirii globale, ceea ce duce la indivizii care trăiesc o viață mai lungă în medie. Luați oamenii, de exemplu. În timp ce durata maximă de viață a omului a crescut constant cu aproximativ trei luni în fiecare an de la mijlocul anilor 1800, acest lucru nu înseamnă neapărat că am descoperit de fapt o modalitate de a încetini îmbătrânirea biologică sau de a depăși ceea ce ar putea fi o limită cablată a longevității umane .

Mai degrabă, o perspectivă alternativă – numită ipoteza „rata invariantă a îmbătrânirii” – teoretizează că rata îmbătrânirii într-o specie este fixă, sugerând că câștigurile în speranța de viață nu prezintă dovezi ale proceselor de îmbătrânire mai lentă, ci în schimb reflectă niveluri mai mici de deces la indivizi tineri de-a lungul timpului. Dacă egalitatea duratei de viață poate fi crescută – cu mai puțini indivizi care mor mai tineri – atunci, în general, o populație tinde să trăiască mai mult, spun cercetătorii, dar există puține dovezi până acum care să sugereze că îmbătrânirea încetinită sau întârziată la persoanele adulte în vârstă are mult efect asupra speranței de viață . „Populațiile îmbătrânesc mai ales pentru că mai mulți indivizi trec prin acele etape timpurii ale vieții”, spune antropologul evoluționist Susan Alberts de la Universitatea Duke. „Viața timpurie a fost atât de riscantă pentru oameni, în timp ce acum prevenim majoritatea morților timpurii”. Desigur, absența dovezilor nu este egală cu dovada absenței. Cercetătorii recunosc că scăderea nivelului de bază al mortalității adulților de la mijlocul secolului al XX-lea „a jucat foarte probabil un rol din ce în ce mai important în societățile industrializate”. Dar, până acum, nu vedem un semnal imens în acest sens în date. În caz contrar, cercetarea sugerează că îmbunătățirile din mediu – de exemplu, accesul la medicina modernă și o nutriție bună, în contextul uman – este puțin probabil să se traducă în procese de îmbătrânire mai lentă care ar putea duce la o creștere dramatică a duratei de viață. Dar rămâne o posibilitate, spun cercetătorii, chiar dacă descoperirile lor indică altundeva. „Rămâne de văzut dacă progresele viitoare în medicină pot depăși constrângerile biologice pe care le-am identificat aici și pot realiza ceea ce nu a avut evoluția”, scriu autorii studiului în lucrarea lor. Sursa: sciencealert.com


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *