Current track

Title

Artist


Mirabela Dauer, una dintre vocile de aur ale României

#Postat de on iulie 9, 2024

Mirabela Dauer, născută Mirabela Scorțaru pe 9 iulie 1947 în București, este o legendă a muzicii ușoare românești. De-a lungul carierei sale prodigioase, a cucerit inimile publicului prin vocea sa inconfundabilă, sensibilitatea artistică și repertoriul bogat.

Considerată de mulți critici muzicali ca fiind una dintre cele mai bune voci feminine ale muzicii pop românești din ultimele patru decenii, Mirabela Dauer a lansat până în prezent 40 de albume, consolidându-și statutul de artistă emblematică a genului.

Printre șlagărele sale de neuitat se numără „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”, melodii care au definit o epocă a muzicii românești.

Dorința de a-și surprinde mereu publicul a determinat-o pe Mirabela Dauer să înregistreze 20 de melodii noi în noiembrie 2017, demonstrând o energie artistică debordantă și o pasiune constantă pentru muzică.

Repertoriul său vast, cuprinzând peste 1000 de cântece, include colaborări cu numeroși compozitori de renume din România, precum Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli și Mircea Drăgan.

Din anul 2004, Mirabela Dauer a ales să colaboreze cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul), o asociere artistică ce a adus un suflu nou carierei sale.

Mirabela Dauer este o artistă completă, care a marcat profund muzica ușoară românească prin talentul său excepțional, dăruirea și pasiunea pentru artă.

This file is licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Description
English: Mirabela Dauer, singer from Romania
Date
Source https://www.youtube.com/watch?v=Bq7tWWsnLVM
Author AGERPRES, cropped by Ionutzmovie
Permission
(Reusing this file)
YouTube CC-B

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mirabela_Dauer.png

Piese din repertoriu

  • „Ce-mi place mie” (Aurel Giroveanu);
  • „La primăvară” (Iuliu Merca);
  • „Ești visul meu” (Marius Țeicu);
  • „Taina nopții” (Ion Cristinoiu);
  • „De ce nu-mi spui că mă iubești” (Vasile Vasilache Junior); https://www.youtube.com/watch?v=IR9RBh_fikQ
  • „Te-aștept să vii” (Ionel Tudor); https://www.youtube.com/watch?v=Fc3yfQIusdg
  • „Bine-ai venit, iubire” (Temistocle Popa);
  • „Eu cred în dragoste” (Cornel Fugaru); https://www.youtube.com/watch?v=vahzfWo_ukY
  • „Mulțumesc iubită mamă”, https://www.youtube.com/watch?v=EUMHzm6Pg54
  • „Frunza mea albastră” (Marian Nistor); https://www.youtube.com/watch?v=AN_cTidrrp0
  • „Stai lângă fruntea mea” (Mircea Drăgan).
  • „Morărița” (Vasile Vasilache)
  • Melancolie (repertoriu Rep. Moldova)
  • De dragul tau (Temistocle Popa)
  • Visatoare (Marcel Dragomir)
  • Daca-mi spui bun ramas (Paul Urmuzescu)
  • Eu am incredere in tine (Laurentiu Profeta)
  • Insingurare (Jolt Kerestely)
  • Fara tine (Marcel Dragomir)
  • Totdeauna (Marcel Dragomir)
  • Doar tu vei fi (Mircea Dragan)
  • Vino, seara, vino (Ionel Tudor)
  • De-as putea sa-nving iubirea (Vasile V. Vasilache)
  • Te iubesc orice ar spune lumea (Vasile V. Vasilache)
  • Nu, eu nu pot sa te mint (Vasile V. Vasilache)
  • De-as fi avut (Vasile V. Vasilache)
  • Pentru tine, dragoste (Vasile V. Vasilache)
  • Ce mai vrei azi de ma mine (Vasile V. Vasilache)
  • Pe drumul vietii (Vasile V. Vasilache)
  • Dragostea cand va veni (Vasile V. Vasilache)
  • Doar iubirea (Anton Suteu)
  • Tu esti steaua mea (George Nicolescu)
  • Gandul visator (Dani Constantin)
  • zi fără iubire (Mihai Constantinescu)
  • Cantec pentru copilul meu (George Nicolescu)
  • Daca nu erai tu (Jolt Kerestely)
  • Iubire, speranta si fericire (Mihai Constantinescu)
  • In ochii tai visam (Dinu Giurgiu)
  • Dimineti cu ferestre deschise (Stefan Hrusca si Vasile Seicaru)
  • Vine iar vacanta (Marius Teicu)
  • Vino iar, iubire (Jolt Kerestely)
  • Nu stiai (Marius Teicu)
  • Cantec de iubire (Dan Dimitriu)
  • Dacái sti cat te iubesc (duet cu Aurelian Andreescu, muzica Marius Teicu)
  • Eternul te iubesc (Jolt Kerestely)
  • Incearca sa ierti (Marius Teicu)
  • Iti voi canta (Marius Teicu).

Discografie

Albume de studio
  • Voi cânta (1980, Electrecord, LP)
  • Taina nopții (1982, Electrecord, LP)
  • În zori (1984, Electrecord, LP)
  • Morărița (1985, Electrecord, LP, MC)
  • Dimineți cu ferestre deschise (1986, Electrecord, LP)
  • Ești visul meu (1986, Electrecord, LP)
  • Te-aștept să vii (1987)
  • De dragul tău (1988, Electrecord, LP)
  • De ce nu-mi spui că mă iubești (1988, Electrecord, LP)
  • Bine te-am găsit (1989, Electrecord, LP)
  • Nopți albe de dor (1990)
  • Mirabela și Romanticii ’90 (1991)
  • Dacă nu te-aș iubi (1992)
  • E bine, e bine, e foarte bine (1992)
  • Te iubesc, iubirea mea (1994)
  • Nu te părăsesc iubire (1996)
  • Plânge un artist (cu Cătălin Crișan, 1997)
  • Tu (1998)
  • Ești bărbatul altei femei (2000)
  • De ce oare? (2003)
  • Grădina dragostei (2004)
Compilații
  • Best of (1995)
  • Best of – vol.1 (2006)
  • Best of – vol.2 (2008)
Albume în colaborare cu Rareș Borlea
  • Aș vrea să-mi dai inima ta (2005) (Raoul, 2005)
  • Dar din Rai (2005) (Raoul, 2005)
  • Floare albă, floare albastră (Raoul, 2007)
  • Pentru inima mea (Raoul, 2009)
  • In bratele tale (2011)
Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Mirabela Dauer la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *