„Mesaje din trecutul Pământului” la Muzeul de Științele Naturii din Suceava
#Postat de Carmen Vintu on septembrie 17, 2024
Muzeul de Științele Naturii din Suceava găzduiește, între 20 septembrie și 20 octombrie 2024, expoziția „Mesaje din trecutul Pământului”, organizată de Muzeul Național al Bucovinei. Vizitatorii vor putea admira fragmente de roci ce conțin impresiuni foliare (amprente de frunze) și fragmente de lemn pietrificat, provenite din perioadele Paleozoic, Mezozoic și Neozoic (Terțiar), descoperite pe teritoriul României.
Expoziția urmărește să valorifice bogatul patrimoniu muzeal și să sensibilizeze publicul cu privire la importanța conservării și protejării mediului, în special a rezervațiilor geologice din județul Suceava și din întreaga țară. Aceasta se adresează tuturor categoriilor de vizitatori, având însă un accent deosebit pe tineri, cărora dorește să le trezească interesul pentru lunga istorie a Pământului.
Colecția de Paleontologie a muzeului include „mărturii în piatră” – fragmente de roci și lemn pietrificat – care oferă o bază valoroasă pentru cercetarea florei actuale. De asemenea, expoziția prezintă informații grafice și științifice referitoare la Paleontologie și la rezervațiile fosilifere din România.
Intrarea este liberă!
Muzeul Național al Bucovinei a transmis: „„Mesaje din trecutul Pământului”, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava
Fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat din Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terțiar), de pe teritoriul ţării noastre, scoase din depozitele de patrimoniu și aduse în fața publicului la Muzeul de Științele Naturii din Suceava!
Muzeul Național al Bucovinei organizează, la Muzeul de Ştiintele Naturii Suceava, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2024, expoziţia „Mesaje din trecutul Pământului”.
Prin această expoziție se urmărește valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judetul Suceava şi din ţară. Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului.
Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiintele Naturii din Suceava si este format din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat care au existat în Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terțiar) pe teritoriul ţării noastre. Aceste „mărturii în piatră” reprezintă o importantă bază în cercetarea florei actuale.
O parte importantă a expoziției este concretizată prin expunerea grafică a conținutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, cu date despre rezervaţiile fosilifere.
Intrarea este liberă!
Muzeul Național al Bucovinei
Serviciul Istorie Naturală, Marketing și Educație Muzeală”.