Meniu personalizat pentru pacienții Spitalului Municipal Onești (Foto)
#Postat de Florin Craciun on mai 4, 2023
Pacienții care sunt internați la Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Dr. Luca” din Onești beneficiază de un meniu personalizat, în funcție de afecțiunile pacienților și recomandările făcute de medici. Totodată, meniul a fost diversificat, ţinând cont și de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care recomandă consumul a minim 5 porții/zi (1 porție = 80 g) legume (3- 4 legume), acest număr putând crește pănă la 10 porții/zi (7 de legume și 3 de fructe).
Ca urmare, în meniul pacienților a fost inclusă inclusă și o cantitate corespunzătoare de legume.
“Acestea sunt importante pentru sănătatea umană, iar consumul adecvat poate ajuta organismul în prevenirea apariției unor boli cronice precum: diabetul, cancerul, obezitatea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, dar și în ameliorarea factorilor de risc legați de aceste boli.
Mai mult, dacă jumătate din ceea ce mâncăm este reprezentat de legume, putem reduce din caloriile provenite din carbohidrați și grăsimi, fără a face eforturi prea mari și fără a cântari fiecare lingură de mâncare, astfel că vom preveni apariția problemelor legate de greutate.
Încurajăm pacienții să consume legumele!”, precizează Spitalul Municipal Onesti „Sfântul Ierarh Dr. Luca”.