Imagini unice! Ciute, cerbi și cerbi sulițari, într-o pădure de la Mănăstirea Cașin (Foto/Video)
#Postat de Florin Craciun on decembrie 23, 2020
Imagini superbe cu ciute, cerbi și cerbi sulițari au fost surprinse într-o pădure administrată de Direcția Silvică Bacău din cadrul Romsilva, la limita dintre ocoalele silvice Soveja și Mănăstirea Cașin. Camera de monitorizare a surprins și o dispută între cerbii sulițari.
Imaginile au fost surprinse de o cameră de monitorizare faunei instalată de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB– în cadrul proiectului internațional LIFE Lynx în care colaborează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.
Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.
Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.
Romsilva – Direcția Silvică Bacău administrează, prin intermediul celor 14 de ocoale silvice, peste 167 de mii de hectare păduri de stat, din care peste 13 mii de hectare de pădure la Ocolul Silvic Dărmănești.
Sursa video: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva