Current track

Title

Artist


Expoziția temporară „Devoratorii de cașcaval”, organizată la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

#Postat de on februarie 12, 2025

Muzeul Național al Bucovinei invită publicul să viziteze, în perioada 12 februarie – 16 martie 2025, expoziția temporară „Devoratorii de cașcaval”, organizată la Muzeul de Științele Naturii din Suceava. Intrarea este liberă.

Expoziția oferă o oportunitate rară de a descoperi exponate din colecțiile de mamalogie și ornitologie ale muzeului, incluzând cranii și fălci de șoareci și șobolani, identificate în ingluviile celor trei păsări răpitoare de noapte (ciuful de pădure, cucuveaua și huhurezul mic) și ale celor două specii de păsări răpitoare de zi (șorecarul încălțat și șorecarul comun).

Vizitatorii vor putea vedea și patru reconstituiri ale cuiburilor de vară ale patru specii de mamifere rozătoare arboricole (șoarecele pitic, pârșul de alun, pârșul cenușiu, veverița), precum și reconstituiri ale ingluviilor păsărilor răpitoare. Expoziția include și capcane moderne și vechi utilizate pentru prinderea rozătoarelor, precum și machete realizate de preșcolari ce ilustrează camerele cu rezerve ale rozătoarelor, galeriile și tunelurile subterane construite de mamiferele rozătoare cu o singură pereche de incisivi.

Pentru fiecare specie de mamifer rozător, expoziția prezintă informații științifice interesante despre distribuția geografică, tipul de hrană, hibernare, creșterea puilor și descrierea aspectului corporal extern.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 februarie 2025, la ora 11:00, la Muzeul de Științele Naturii. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 16 martie 2025.

Muzeul de Științele Naturii Suceava: „DEVORATORII DE CAȘCAVAL – expoziție cu intrarea liberă, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați, în perioada 12 februarie – 16 martie 2025, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava, o expoziție temporară specială: „Devoratorii de cașcaval”!

Expoziția aduce în fața publicului vizitator, din colecțiile Muzeului de Științele Naturii, exponate mai rar văzute din colecțiile de mamalogie și ornitologie, cranii și fălci de șoareci și șobolani, identificate în ingluviile celor trei păsări răpitoare de noapte (ciuful de pădure, cucuveaua și huhurezul mic) și celor două specii aviene răpitoare de zi (șorecarul încălțat și șorecarul comun).

În expoziție pot fi văzute și patru reconstituiri de cuiburi de vară de la patru specii mamaliene, rozătoare arboricole (șoarecele pitic, pârșul de alun, pârșul cenușiu, veverița), precum și reconstituiri după ingluviile păsărilor răpitoare. De asemenea, vizitatorii au ocazia să vadă capcane moderne și vechi utilizate la prinderea rozătoarelor, precum și machete realizate de preșcolari, care redau camerele cu rezerve ale rozătoarelor, cu galeriile și tunelurile subterane construite de simplicidentate (mamifere rozătoare cu o singură pereche de incisivi).

Pentru fiecare specie de mamifer rozător, expoziția aduce date științifice și curiozități privitoare la răspândirea geografică, tipul de hrană, hibernare, creșterea puilor, descrierea aspectului corporal extern.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 februarie 2025, la ora 11, la Muzeul de Științele Naturii.

Expoziția este accesibilă publicului, în perioada 12 februarie – 16 martie 2025”.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *