Current track

Title

Artist


”Copiii speciali” au primit vizita lui Moș Crăciun (Galerie Foto primită de la ”moșul”)

#Postat de on decembrie 18, 2020

Pentru copiii cu autism interacțiunea socială este una dintre abilitățile cele mai greu de dobândit, de aceea, în programele de terapie, un loc important este ocupat de activitățile de grup. La socializare, copiii învață să comunice, să lucreze împreună, să ceară și să ofere și se obișnuiesc cu un mediu natural de grădiniță sau școală.

”Copiii de la Centrul Delfinul l-au primit, cu brațele deschise, pe iubitul Moș Crăciun. În timp ce colindele se auzeau pe fundal, bătrânul Moș Crăciun a împărțit cadouri frumoase fiecărui copilaș, care s-a așezat pe genunchii lui. Unii au fost nerăbdători și zglobii, alții mai timizi, unii i-au recitat poezii, în timp ce alții l-au îmbrățișat cu dragoste. Toți copiii au fost încântați de jucăriile primite și cu greu s-au despărțit de Moșul lor iubit. Moșule, te așteptăm și la anul, la fel de veseli și cuminți, cu promisiunea ca îți vom pregăti și o serbare încântătoare, asa cum obisnuiam!” – ne-a informat Centrul Delfinul pentru copii cu autism Bacău.

Ce este autismul? Tulburarea care afectează peste 30.000 de copii români
Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora.

Este o tulburare de origine neurobiologică ce afectează copilul până la vârstă de 3 ani, până la această vârstă deficienţele sunt evidente şi poate fi stabilit un diagnostic. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil.

Autismul nu este o boală, ci o tulburare de comportament, din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sânge, analize ADN sau alte investigaţii clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru în pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. De aceea, implicarea părintelui este esenţială, pentru că el trebuie să observe primul dacă apare ceva anormal în dezvoltarea celui mic.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *