Current track

Title

Artist


China propune linii formale de comunicare cu SUA privind siguranța spațială

#Postat de on februarie 17, 2022

WASHINGTON – Guvernul chinez este deschis să stabilească linii formale de comunicare cu Statele Unite în privința problemelor de siguranță spațială după o serie de apropieri ale sateliților Starlink de stația spațială a Chinei. La o conferință de presă din 10 februarie, Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a reiterat afirmațiile făcute de țara Națiunilor Unite în decembrie că a trebuit să-și manevreze stația spațială de două ori în 2021 pentru a evita apropierile sateliților SpaceX Starlink. „China îndeplinea obligația internațională stipulată de articolul V din Tratatul privind spațiul cosmic, informând ONU cu privire la abordarea periculoasă a sateliților Starlink față de stația spațială chineză, care amenința siguranța astronauților chinezi aflați pe orbită”, a spus el, potrivit unui guvern. transcriere, adăugând că „astronauții chinezi aflați pe orbită se confruntau cu amenințări reale și urgente de siguranță”. China și-a depus notificarea la ONU, a spus el.
„După incidente, autoritățile competente ale Chinei au încercat de mai multe ori să ajungă în partea SUA prin e-mail, dar nu au primit niciun răspuns”, a spus el. Guvernul SUA, însă, spune o poveste diferită. În propria sa notă verbală depusă la ONU, datată 28 ianuarie și publicată de Biroul ONU pentru Afaceri Spațiale din 3 februarie, SUA afirmă că nu au auzit niciodată de la guvernul chinez despre apropierea sateliților desemnați Starlink-1095. și Starlink-2305. „Statele Unite nu au cunoștință de niciun contact sau tentativă de contact din partea Chinei cu Comandamentul Spațial al Statelor Unite, cu operatorii Starlink-1095 și Starlink-2305 sau cu orice altă entitate a Statelor Unite pentru a împărtăși informații sau preocupări cu privire la incidentele declarate înainte de notificare. verbale din China către secretarul general”, a spus în document Misiunea Permanentă a SUA la ONU la Viena. Declarația a adăugat că analiza efectuată de Escadrila 18 de control spațial al Forțelor Spațiale SUA nu a găsit nicio dovadă a unei abordări apropiate de către niciunul dintre satelitii Starlink de stația spațială a Chinei care să îndeplinească „pragul criteriilor de coliziuni de urgență stabilite”, astfel că „notificările de urgență nu au fost justificate în nici unul. caz.” Dacă astfel de abordări ar fi îndeplinit aceste criterii, „Statele Unite ar fi furnizat o notificare de apropiere strânsă direct punctului de contact chinez desemnat”.

În timp ce oficialii chinezi au spus că au contactat SUA în legătură cu două abordări apropiate ale sateliților Starlink cu stația lor spațială, oficialii americani au spus că nu au auzit nimic din China despre aceste întâlniri. Credit: SpaceX

În trecut, a fost dificil să luați legătura cu oficialii chinezi. „Nu știm exact pe cine să contactăm din partea chineză”, a declarat Bill Gerstenmaier, vicepreședinte pentru fiabilitatea construcției și a zborului la SpaceX, în timpul unui panel la conferința AIAA ASCEND din noiembrie. El a spus că SpaceX verifică apropierea sateliților Starlink de Stația Spațială Internațională și stația spațială a Chinei. În timp ce notificările privind abordările apropiate cu ISS sunt simple, SpaceX a trebuit să colaboreze cu Departamentul de Stat și alte agenții guvernamentale americane pentru a primi notificări către China. „Oferim informații Departamentului de Stat, dar nu știu ce se întâmplă după”, a spus el. „Voi spune doar că este foarte complicat și foarte greoi”, a adăugat Mark Mulholland, inginer șef pentru managementul traficului spațial și conștientizarea situației spațiale la Office of Space Commerce, pe același panou. La conferința de presă din 10 februarie, Zhou a spus că China este deschisă către linii mai formale de comunicare cu SUA în ceea ce privește siguranța spațială. „În vederea protejării siguranței astronauților chinezi și a stației spațiale, partea chineză este pregătită să stabilească un mecanism de comunicare pe termen lung cu partea SUA și speră că SUA vor lua măsuri concrete pentru a preveni repetarea unui astfel de incident”. el a spus. Un studiu realizat de COMSPOC a constatat că sateliții Starlink reprezintă doar aproximativ 7% din toate abordările apropiate cu stația spațială a Chinei, majoritatea provenind din resturi, inclusiv din testul de arme anti-satelit al Chinei în 2007. „Aceste descoperiri sugerează că navele spațiale Starlink nu impun echipajului Stației Spațiale Tiangong sau personalului de dinamică a zborului o sarcină nejustificată, în comparație cu alte nave spațiale active care tranzitează banda de altitudine a orbitei Tiangong”, au concluzionat Dan Oltrogge și Sal Alfano de la COMSPOC în ianuarie. 3 evaluare. „Cu toate acestea, datele evidențiază importanța partajării informațiilor despre orbită și manevră”, așa cum este recomandat de liniile directoare ale ONU pentru sustenabilitatea spațiului pe termen lung.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *