Apple lansează AirTag, dispozitivul de monitorizare a locației care costă 29 dolari
#Postat de Antoniu Lovin on aprilie 25, 2021
Apple a prezentat, în cadrul evenimentului său virtual „Spring Loaded”, noul dispozitiv AirTag. Este un accesoriu care se alătură suitei de dispozitive din seria „Find My” a companiei. Aspectul inedit al acestor AirTags este faptul că acestea pot fi personalizate cu gravuri din caractere, litere sau emoji. Accesoriul va fi disponibil la prețul de 29 de dolari, începând cu data de 30 aprilie. Pachetul cu 4 AirTags va avea un preț de 99 de dolari. Pentru cei care doresc ceva mai special, va fi lansată și o ediție specială Hermes. AirTag-ul va fi localizat prin intermediul aplicației „Find My”. Funcționează pentru smartphone-urile Apple cu cip U1, cum ar fi iPhone 11 și iPhone 12. Acestea pot oferi și o suprapunere AR pentru a indica locul în care se află obiectul. Similar cu modul în care Google Maps foloseștye overlay AR pentru a oferi indicații.
Compania numește această funcție „Precision Finding” și folosește o combinație de camere, accelerometru, giroscop și date ARKit pentru a localiza lucrurile cu precizie sporită.
Smartphone-ul va folosi sunete și feedback-uri vizuale pentru a îndruma utilizatorul către locația AirTag-ului. Pentru nevăzători sau cei cu vedere redusă, acest lucru funcționează și cu instrumentul de accesibilitate VoiceOver de la Apple. Funcționalitatea va citi instrucțiunile. Configurarea unui AirTag va fi extrem de simplă, similară cu procesul de configurare AirPods. Când este apropiat AirTag de iPhone, acesta ar trebui să se conecteze. Poți alege un nume pentru fiecare dispozitiv, în funcție de obiectul de care este atașat.
Dispozitivul se poate înregistra în rețeaua Find My, iar odată setat utilizatorii vor vedea locația acestuia pe hartă. AirTag este echipat cu cipsetul U1 și folosește tehnologia Ultra Wideband (UWB), având la dispoziție Precision Finding, asemeni smartphone-urilor din seria iPhone 11 și iPhone 12. Apple spune că pe măsură ce utilizatorul se mișcă smartphone-ul va folosi camera împreună cu funcțiile sale de realitate augmentată (AR), accelerometrul și giroscopul pentru a localiza dispozitivul. Odată localizat, utilizatorul va fi ghidat spre AirTag printr-o combinație de sunete, feedback haptic și vizual.
De asemenea, securitatea și confidențialitatea sunt puse pe primul loc de către Apple. Astfel, datele despre locație și istoricul nu sunt stocate în cloud, iar rețeaua Find My folosește criptare end-to-end. Totodată, compania din Cupertino spune că a implementat și caracteristici anti-intruzive astfel încât acesta nu poate urmări oameni. iPhone-urile pot detecta un dispozitiv AirTag străin și să anunțe utilizatorul dacă acesta se află în apropiere.
Cei care nu folosesc un iPhone 11 sau iPhone 12 vor putea utiliza în continuare AirTags prin Bluetooth LE. Doar că nu vor putea folosi instrumentul „Precision Finding”. Pentru accesarea acestuia, este necesar sistemul de operare iOS sau iPadOS 14.5 sau o versiune mai nouă. Ambele actualizări software vor fi disponibile începând cu săptămâna viitoare. Surse: .mobilissimo.ro / cnbc.com