Current track

Title

Artist


Bacău: Consiliul Județean promovează cultura concurenței în Regiunea Nord- Est (Foto)

#Postat de on iunie 8, 2022

Consiliul Județean Bacău, în calitate de partener, găzduiește în aceste zile mai multe acțiuni în vederea promovării culturii concurenței în Regiunea Nord – Est.

Delegația Consiliului Concurenţei primită astăzi, 8 iunie, urmăreşte, prin acțiunile organizate, să ajute publicul larg și autoritățile publice să înțeleagă rolul acestei instituții în menținerea economiei de piață, modalitățile prin care acționează, dar mai ales demersurile care se fac pentru protejarea consumatorilor.

Agenda sesiunilor de informare a fost structurată pe două componente în cadrul cărora s-au abordat subiecte specifice:

-Autorități locale și instituții deconcentrate: Protejarea unui mediu concurențial în achizițiile publice și prezentarea limitelor de competență ale Consiliului Concurenței și importanța contribuției ajutorului de stat la dezvoltarea județului.

-Mediul de afaceri: Cazuistica recentă a Consiliului Concurenței și prezentarea aspectelor de natură anticoncurențială privind asociațiile de întreprinderi.

„Este esențială informarea agenților economici pentru a cunoaște modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul unor practici anticoncurențiale, dar mai ales riscurile la care se expun prin încălcarea regulilor.

În județul Bacău, atât compania Aerostar- care a găzduit o întâlnire de lucru a delegației- cât și alți antreprenori sunt interesați de reglementarea și funcționarea unui mediu concurențial just.

Ne onorează să fim parteneri și gazde în derularea acestor manifestări care duc la consolidarea cooperării instituționale dintre Consiliul Concurenței, autoritățile locale și mediul de afaceri”, spune Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *