Current track

Title

Artist


Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcului industrial Bucovina

#Postat de on iulie 29, 2021

Punctul 8,  proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcului industrial Bucovina

„Rog raportul Comisiei de buget finanțe. Aviz favorabil. Rog raportul comisiei de cadastru. Aviz favorabil. Comisia. Domnul Moraru. Aviz favorabil. De urbanism și administrația publică domnul Tofan. Aviz favorabil cu precizarea că există amendamente la punctul în discuție din partea GRUPULUI PSD.

PREȘEDINTELE C.J. SUCEAVA, GHEORGHE FLUTUR: DA. câteva chestiuni pe care vreau să-l rog pe domnul director să ne spună stadiul în care suntem cu parcul  de la aeroportul Salcea și am să vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să faceți ce vă stă la îndemână pentru a face publicitate de existența acestui parc și de a aduce investitori în acest parc. Domnul profesor Gut.

Gut: La ora actuală interesul cel mai mare este pentru ca să ocupăm spațiile din parc. Sunt acolo opt pavilioane denumite pavilioane industriale care pentru care avem actualmente cinci cereri până la sfârșit de an, eu mă angajez ca să fie ocupate toate prin diligențele care o să le depun în presă și în televiziunile locale și pe alte căi. Pavilionul expozițional Pavilionul mare nu are nici o șansă de ocupare a lui de către un potențial investitor. La ora actuală el va avea utilitate dacă și dacă iese proiectul de la grup de laboratoare regionale, este ideal pentru așa ceva. De asemenea, pentru centrul de afaceri care este o clădire de birouri, nu au fost cerute nici până acum, nu avem cereri nici în continuare, așteptăm acuma aprobarea regulamentului. Fără această aprobare, nu putem da răspunsuri favorabile celor care vor la ora actuală să închirieze și mă sună săptămânal și de mai multe ori și mă întreabă dacă s-a făcut ceva în sensul demarării acțiunilor de închiriere. În rest el se întreține, am cosit, arată bine arată mai bine ca înainte. Am întreprins măsuri de separare electrică a societăților de telefonie pentru că ele ne încărcau nejustificat taxa de consum lunar electrică și nu am reușit să o lămurim pe cale amiabilă și atunci împreună cu EON Electrica am stabilit ca ei să facă cerere să se separe noi să avem contor fiscalizat și ei să plătească separat pe contoarele lor deci și  o să mai instalăm noi două contoare ale noastre prin care verificăm dacă contoarele lor contorizează corect. Mai multe nu pot să vă spun la ora actuală. Avem probleme cu paza nu în sens real, suntem pe cale acuma să instalăm sistemul video, va fi instalat în circa o lună, vom rezolva cu gazul metan pentru că două din societățile care sunt interesate au nevoie de gaz metan tehnologic, nu numai de încălzire. Deci cele opt pavilioane vor avea centralele lor proprii de gaz metan, magistrala de gaz asigură debitul necesar, trebuiesc numai făcute racordările și  făcute achizițiile pentru centrale propria. Mai este de realizat gardul care să înconjoare și Greenfield-ul, nu numai partea actuală a parcului, partea actuală așa-zis suplimentul de cele șapte hectare nu are gard propriu și el trebuie să arate ca o proprietate pentru potențialii investitori ca să nu pască acolo animalele. De asemenea, trebuie întreprinse diligențe, să zic așa, pentru a obține aprobare de la Autoritatea Aeronautică pentru a ne putea extinde pe zona Greenfield, pentru că la ora actuală suntem blocați la circa 6.000 de metri pătrați aprobați de către Autoritatea Aeronautică ca potențială investiție pentru clădiri cu regim de 10 metri înălțime.

Președintele C.J. Suceava, Gheorghe Flutur: Da. Domn prof., dle director, le știm aceste lucruri. Dumneavoastră primiți și regulament sperăm astfel să aveți echipă acolo. Vă cer și eu câteva lucruri ca și vicepreședintelui Cristi Crețu: demersuri la Autoritatea Aeronautică noi discutăm de foarte mult timp despre acel regim de înălțime acel PUZ pe zona respectivă și vă rog să vă țineți de chestiunea asta în perioada următoare. Discuții cu Primăria de la Suceava pentru un nou drum care să ne lege pe Burdujeni și insist pentru că parcul acela se poate extinde și poate deveni atractiv dacă mergem și cu o altă soluție, o cale de comunicare să iasă la Burdujeni, noi am mai discutat aceasta chestiune.

  1. Haideți să ne uităm la cursele pe care le am deschis recent internaționale. Camera de Comerț din Suceava și cu Camera de Comerț fie din Marea Britanie din Germania din Austria unde avem curse de avion că pot fi investitori care să vină încoace interesați pentru că este chiar în buza aeroportului. Ieri am avut o discuție cu premierul Cîțu și i-am cerut în mod expres găsirea unei soluții pentru aducerea de forță de muncă din Ucraina și foarte repede, există o criză de forță de muncă. Ai noștri pleacă și dacă firmele noastre nu au. Să putem inclusiv investitori care ar urma să vină dacă ar avea și această oportunitate de a aduce forță de muncă din afară, din Serbia, din Ucraina este o soluție care ar salva cadrul legal. Să aveți ceva bănuți acolo, utilități, acuma o să avem un punct și cu Ravenna, cu Primăria Salcia și așa mai departe dar vrem să iasă fum din toate halele alea și să avem clienți cât mai mulți în parc. Alte intervenții.

Dl Iacob: Domnule președinte stimați colegi va trebui în perioada imediat următoare să ne gândim foarte serios la o serie de facilități specifice parcurilor industriale chiar în primul an  o să pierdem ceva dar merită ca pentru viitorii 2-3 ani să avem câștiguri. Deci să facem publice aceste facilități pt. că foarte mulți doritori nu cunosc facilitățile specifice parcurilor industriale și atunci chiar dacă primul an o să venim cu chirii modice cu condiția ca aceste acest tip de închiriere să dureze.”

SURSA : ședința Consiliului Județean  SUCEAVA / 28.07.2021


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *