Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 18 iulie 2021

#Postat de on iulie 18, 2021

1. Povestea celei mai în vârstă sportive de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va concura cu participanți cărora le-ar putea fi bunică

Va concura după 38 de ani de la prima medalie de aur, obținută tot în capitala Japoniei, la campionatele mondiale de tenis de masă. Pentru Ni Xialian va fi cea de-a cincea participare la Jocurile Olimpice.

Sportiva va împlini 58 de ani chiar în timpul competiției. Spune că îi face plăcere să înfrunte jucători de două ori mai tineri decât ea.
„Am multe roluri: sunt mamă, soră, mătușă, sunt profesoară, sunt antrenoare, sunt de toate. Îmi place și mă bucur să fiu alături de oameni tineri. Îmi dau energie, fericire, bucurie”, mărturisește Ni Xialian.

2. Joe Biden critică rețelele sociale care permit dezinformarea privind vaccinurile: „Omoară oameni”

„Omoară oameni”, a răspuns Biden când a fost întrebat care a fost mesajul său pentru platformele sociale precum Facebook în legătură cu răspândirea informațiilor false și înșelătoare despre coronavirus și siguranța vaccinurilor.

„Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ei omoară oameni”, spus Biden, potrivit NBC.

3.  FOTO. Un câine a găsit o femeie care dispăruse de acasă, în județul Argeș

 ,,A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă Tod şi conductorul său, agentul şef Dumitraşcu Dan. În aproximativ 15 minute, datorită aportului pe care l-a avut câinele de urmă, femeia a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie”, precizează sursa citată.

4. OMS cere controlarea laboratoarelor unde au apărut primele cazuri de Covid-19 în China 

Organizația Mondială a Sănătății vrea ca laboratoarele în care au fost identificate primele cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 din China să fie controlate, în continuarea anchetei pentru descoperirea originilor virusului.

https://www.digi24.ro

5. Cum să eviți un carambol ca cel petrecut pe Autostrada Soarelui și ce faci dacă te lovește o mașină din spate. Sfaturile lui Titi Aur 

Un carambol cu peste 50 de mașini a avut loc vineri dimineață, pe Autostrada Soarelui. Era ceață densă, dar șoferii nu au ținut cont că vizibilitatea este redusă și au mers mult prea repede, cu peste 100 de kilometri pe oră.

„Adică dacă ceilalți merg mai repede înseamnă că se poate și eu sunt ăla fraier care merge prea cuminte. Și atunci încep să merg mai tare. Fiecare îl influențează pe cel de lângă el și începem să mergem din ce în ce mai tare și mai apoape de cel din față. La asta tinde subconștientul. E efectul de turmă”, a spus Titi Aur.

6. Un milion de persoane înscrise pentru o călătorie în jurul Lunii. Voiajul turistic este programat în 2023 

Un milion de persoane s-au înscris în proiectul ”dearMoon”, pentru a călători în jurul Lunii, în cadrul primului voiaj turistic de acest fel. Creatorul proiectului, omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa, caută opt însoţitori cu vocaţie artistică pentru călătoria, programată în anul 2023.

După selecție, numai 8 persoane cu anumite aptitudini îl vor însoți pe afacerist în voiajul său, potrivit EFE.S

7. Redeschiderea Angliei este „o amenințare pentru întreaga lume”. Avertisment lansat de 1.200 de oameni de știință

Guvernul de la Londra vrea să ridice restricțiile anti-COVID. Foto: GettyImages
Planul premierului britanic Boris Johnson de a ridica luni restricțiile anti-COVID din Anglia reprezintă o amenințare pentru întreaga lume și deschide un teren fertil pentru apariția unor noi variante rezistente la vaccinuri, spun experții internaționali citați de The Guardian.

https://www.digi24.ro

8. Spania rămâne o destinație sigură, transmite Ambasada de la București, după ce țara a trecut în zona roșie

Spania rămâne o destinaţie turistică „sigură”, şi pregătită „să ofere vizitatorului o experienţă plăcută în condiţii de siguranţă şi certitudine”, susține Ambasada țării la București. Reprezentanții misiunii diplomatice au transmis, vineri, că sporirea incidenţei cumulate de COVID-19 în această ţară în ultimele zile este o veste „negativă”, dar este necesar ca acest indicator să fie plasat în contextul situaţiei epidemiologice actuale, care este „pozitivă” la nivel global datorită progresului campaniei de vaccinare.

https://www.digi24.ro

9. Un ciorchine de struguri s-a vândut cu aproape 13.000 de dolari. De ce sunt atât de scumpe fructele la licitațiile din Japonia

Strugurii Ruby Roman sunt celebri pentru boabele lor dulci, cât mingea de ping-pong. Foto: Profimedia
Un ciorchine de struguri negri s-a vândut vineri în Japonia cu 1,4 milioane de yeni (12.700 de dolari), la prima licitaţie pentru fructe din acest sezon. Suma este cu 100.000 de yeni mai mare față de sezonul trecut, fiind stabilit astfel un record pentru al treilea an consecutiv.
Vineri, în cadrul primei licitaţii din acest sezon, au fost livraţi 253 de ciorchini de struguri din soiul „Ruby Roman”.

10.  Video. O ursoaică și puii săi s-au scăldat pe malul unui lac, printre turiști

Nu numai în România urșii par că nu se tem de oameni, ci și în America. O ursoaică și puii săi au făcut baie pe malul unui lac din California, fără să pară deranjați de turiștii din jur.

Temperatura de 32 de grade i-a făcut și pe urși să își dorească să se răcorească în apa lacului Tahoe, nu numai pe oameni.

Urșii s-au scăldat nestingheriți în apă și apoi s-au plimbat pe micuța plajă de pe malul lacului, conform ABC 7 News.

11. Descoperire revoluționară. O mutație genetică rară îi ferește pe oameni de obezitate

Obezitatea la nivel mondial s-a triplat aproape din 1975, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Foto. Profimedia
Oamenii de știință au identificat o grupă rară de variante de gene care îi protejează pe oameni de riscul obezității. Descoperirea a fost făcută în urma unuia dintre cele mai cuprinzătoare studii de până acum despre genetică și obezitate, relatează The Independent.
Cercetătorii de la Regeneron Genetics Center au analizat datele genetice a peste 640.000 de oameni din Mexic, SUA și Marea Britanie pentru a găsi noi informații despre baza genetică a obezității.
  Descoperirea ar putea fi utilizată pentru a dezvolta medicamente pentru a ajuta pacienții care se luptă cu obezitatea.

12. Produsele care conţin un aditiv numit roşcovă, contaminat cu oxid de etilenă, vor fi retrase de pe piaţa europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat 

Guma de caruba (E410) este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din arborele de roşcov, relatează Agerpres.
Comisia Europeană a decis vineri ca produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, să fie retrase toate de pe piaţa europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat.

13. Al doilea mare pelerinaj la Mecca, cu participare limitată din considerente pandemice

Sute de credincioşi musulmani au ajuns sâmbătă la Marea Moschee de la Mecca, în vestul Arabiei Saudite, pentru a participa la marele pelerinaj anual, marcat pentru al doilea an consecutiv de restricţii pe considerente pandemice, transmite AFP, potrivit agerpres.

Doar 60.000 de credincioşi saudiţi şi rezidenţi în regatul saudit vaccinaţi au primit autorizaţia de a participa anul acesta la hajj.

14. De luni, cei care sosesc în Anglia din Franța, inclusiv cei care sunt dublu vaccinați, trebuie să intre în carantină timp de 10 zile

Toți rezidenții din Marea Britanie care sosesc, începând de luni 19 iulie, din țări de pe lista galbenă care sunt complet vaccinați nu vor mai trebui să stea în carantină, deși vor trebui totuși să respecte cerințele de testare necesare, anunță guvernul britanic. Acest lucru nu se va aplica sosirilor din Franța, ca urmare a prezenței persistente a cazurilor în această țară cu varianta beta, care a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud, adaugă comunicatul oficial.

15. Mark Rutte: Intemperiile care au afectat în ultimele zile Europa sunt „fără nicio îndoială” o consecinţă a schimbărilor climatice

Intemperiile care au afectat în ultimele zile Europa sunt ”fără nicio îndoială” o consecinţă a schimbărilor climatice, a declarat premierul olandez, Mark Rutte, în timp ce s-au strâns peste 1 milion de euro pentru provincia sinistrată Limbourg din sudul Olandei, relatează sâmbătă AFP.

Cel puţin 153 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor inundaţii extrem de puternice în Europa de Vest. Germania plăteşte cel mai greu tribut, cu cel puţin 133 de decese, potrivit unui nou bilanţ al poliţiei sâmbătă.

16. Autorităţile elene au interzis muzica în localurile din Mykonos şi au restricţionat mobilitatea pe insulă

Autorităţile elene au interzis muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat mobilitatea pe insula Mykonos, după o creştere a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 înregistrată aici, relatează News.ro.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *