Current track

Title

Artist


80% dintre organizații nu observă imediat creșterile de preț ale serviciilor cloud, arată un sondaj

#Postat de on iunie 19, 2021

Cele mai multe au nevoie de câteva zile, în vreme ce un mic procent realizează creșterea prețurilor abia după câteva luni.

 

Pe măsură ce pandemia scade și întreprinderile trec la un model de forță de muncă hibridă pentru a sprijini angajații care continuă să lucreze de la distanță, întreprinderile se luptă să controleze costurile de calcul cloud în creștere, potrivit noilor cercetări realizate de compania de monitorizare autonomă Anodot. Sondajul a constatat că 80% dintre organizații nu pot detecta imediat creșteri ale costurilor cloud.

Este nevoie de câteva zile sau săptămâni pentru a detecta creșterea costurilor lor în cloud.

Mai mult de 25% au declarat că poate dura luni sau săptămâni sau câteva zile pentru a observa o creștere a costurilor cloud. De fapt, cheltuielile de afaceri de peste 2 milioane de dolari pe costurile cloud au avut o perspectivă mai mică asupra costurilor cloud decât cele care cheltuiau mai puțin. Potrivit sondajului, 77% dintre respondenți cu peste 2 milioane de dolari în costuri cloud s-au declarat surprinși de cât au cheltuit.

 

În zilele de utilizare intensă a cloud-ului,  aproape 50% dintre respondenți au raportat că costurile cloud pot crește cu până la 10-19%.

 

Aproximativ 60% dintre respondenți au spus că au fost necesare câteva zile pentru a detecta pierderile de venituri din costurile cloud. Întârzierea în detectare a avut un impact financiar: costurile cloud au crescut cu 10%, a constatat sondajul.

 

2020 a fost un an neașteptat, cu trecerea la munca la distanță, iar cloud computing a suportat greul acestei schimbări. Ca urmare, costurile cloud au crescut în 2020 – aproape 30% dintre respondenți au văzut o creștere de la 25% la 50% a costurilor cloud, de la o lună la alta, pe o perioadă de șase luni. Aproape 20% dintre companii au realizat o creștere de la 50% la 100% a costurilor cloud, de la o lună la alta, în aceeași perioadă de șase luni.

 

Un alt motiv pentru creșterea costurilor de cloud computing este că nu este ușor să treceți operațiunile critice pentru afaceri în cloud. Aproape 30% dintre întreprinderile din sondaj au cunoscut o tranziție foarte dură sau dificilă – doar 10% afirmând că au cunoscut o tranziție foarte lină.

 

În mai 2021, Anodot a chestionat peste 100 de lideri IT, finanțe și operațiuni cu experiență în gestionarea costurilor cloud în timpul pandemiei și, la scurt timp după aceea, vaccinările au devenit obișnuite. Sondajul a arătat că companiile sunt copleșite de costurile de cloud computing și nu au cum să le gestioneze mai bine.

Sursa: https://venturebeat.com/2021/06/17/anodot-80-of-orgs-cannot-detect-spikes-in-cloud-costs/


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *