Current track

Title

Artist


Siguranţa transportului şcolar, în atenția poliţiştilor vasluieni

#Postat de on iunie 6, 2021

În perioada 2-4 iunie 2021, poliţiştii Serviciului Rutier, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au acţionat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale judeţului Vaslui, în vederea creşterii siguranţei transportului şcolar şi prevenirii producerii accidentelor rutiere.


Acţiunile au urmărit verificarea modului de punere în aplicare a prevederilor legale din domeniul transportului şcolar, în context COVID-19, fiind verificate atât microbuze destinate exclusiv transportului şcolar cât şi autovehicule destinate transportului public.


Totodată, activităţile derulate de poliţişti au vizat:
Prezenţa efectivă a echipajelor de poliţie la afluirea şi defluirea elevilor pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă pe itinerariile de deplasare a acestora de la şi spre autovehiculele destinate transportului şcolar şi public, în proximitatea unităţilor de învăţământ;
Efectuarea de activităţi pe itinerariile de deplasare a autovehiculelor destinate transportului şcolar şi public, în proximitatea unităţilor de învăţământ, în vederea verificării respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirii răspândirii noului coronavirus;

Verificarea autovehiculelor destinate transportului şcolar şi public, efectuat pe traseele din proximitatea unităţilor de învăţământ sau care desenase aceste unităti;
Instruirea conducătorilor auto cu privire la conduita preventivă pe perioada efectuării transportului;
Verificarea deţinerii de către conducătorii unor astfel de autovehicule a categoriei permisului de conducere necesară pentru vehiculele conduse şi a existenţei atestatului de transport public de persoane;
Verificarea deţinerii şi a valabilităţii ITP a vehiculelor controlate;
Verificarea deţinerii asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA şi a asigurării obligatorii de accidente pentru persoane şi bagaje aflate în vehicul;
Instruirea elevilor transportaţi cu autovehiculelor destinate transportului şcolar cu privire la regulile ce trebuie respectate pe timpul deplasării.
Astfel, au fost organizate 3 întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ si au fost instruiţi peste 140 de elevi si 2 cadre didactice.
În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 57.000 de lei, iar dintre acestea, 16 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulaţia pe drumurile publice). De asemenea, au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare şi 7 seturi de numere de înmatriculare, fiind dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare al vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, conform H.G. nr. 69 din 1 februarie 2012.
PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE :

Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului!
Nu vă jucaţi pe străzi unde circulă maşini deoarece vă expuneţi la accidente !
Traversaţi strada numai prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului sau pe la colţul străzii, după o prealabilă asigurare!
Nu traversaţi strada în fugă, prin loc nepermis sau la culoarea roşie a semaforului, prin faţa sau spatele mijloacelor de transport în comun oprite în staţie, deoarece puteţi fi surprinşi de autovehicule aflate în mişcare!
Nu urcaţi şi nu coborâţi în timpul mişcării mijloacelor de transport si nu deschideţi usa/usile acestora in timpul mersului!
Conducerea bicicletei/trotinetei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani !
Evitaţi să circulaţi cu bicicletă/trotinetă pe străzile cu trafic intens !
Este interzisă circulaţia cu rolele pe drumurile publice.
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE
Vaslui, strada Hagi Chiriac, nr.1, România Tel. 0235. 303 009 , Fax:0235. 311 352 E-mail: politia@vs.politiaromana.ro

Sursa: INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN VASLUI


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *