Current track

Title

Artist


Exercițiul forțelor pentru operații speciale NATO a ajuns la Comănești!

#Postat de on mai 13, 2021

„Este un avion și niște elicoptere care se învârt în cerc! Știe cineva ce înseamnă?”- aceasta era întrebarea lansată în această dimineață, pe rețelele de socializare, de un locuitor din Comănești, îngrijorat la vederea mai multor aeronave militare deasupra orașului. De fapt, este vorba despre exercițiul Trojan Footprint 21, exercițiu dedicat forțelor pentru operații speciale organizat de #SOCEUR.

Airbus H225 Super Puma. Oprire pentru realimentare la Baza 95 Aeriană Bacău

„Timp de două săptămâni militarii forțelor speciale din Georgia, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina se antrenează în comun în mai multe locații din țară.

Exercițiul are drept scop dezvoltarea interoperabilității în rândul națiunilor participante și întărirea securității în regiunea Mării Negre prin planificarea și executarea de misiuni întrunite specifice forțelor speciale”, precizează comunicatul Ministerului Apărării Naționale.

Și primarul orașului, Viorel Miron, i-a atenționat pe localnici despre excercițiul militar ce se va desfășura în localitate.

„Vă informăm că în perioada 03-14.05.2021, pe raza orașului Comănești este planificat să se desfăsoare un exercițiu militar la care vor participa personal și tehnică aparținând Ministerului Apărării Naționale din România și din statele partenere NATO sau a coalițiilor din care România este membră.

În activitate sunt angrenați peste 200 de militari, aproximativ 20 de mijloace tehnice, care vor executa acțiuni specifice.

Pe timpul exercițiului se vor executa deplasări de trupe și tehnică, atât pe timp de zi cât și pe timpul nopții, se vor folosi mijloace de marcare a focului și se vor executa zboruri cu aeronave militare.

În spiritul bunei colaborari existente deja între armată și societatea civilă aducem la cunoștința populației din zonă desfăsurarea acestei acțiuni”, menționează primarul Miron.

Foto:Plane Spotters Bacău


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *