Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 26 ianuarie 2022

#Postat de on ianuarie 26, 2022

1. Consiliul Concurenței, acuzații GRAVE împotriva companiilor din energie: ,,Nu s-au zbătut deloc să aplice legea privind facturarea compensaţiilor către clienţi”

Măsurile de sprijin pentru consumatorii de energie ar trebui ţintite doar către cei vulnerabili, nu să revenim la acel sistem stupid când toată lumea era sprijinită şi ne prefăceam că energia e ieftină, a afirmat, marţi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

2. ANOFM va organiza 85 de programe de formare profesională

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna februarie 2022, 85 de programe de formare profesională pentru un număr de 1.279 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

3. Marcel Boloș spune că a acceptat propunerea PNL de a deveni ministru al Cercetării. „Dacă nu am rezultate, mă retrag”

Fostul ministru al fondurilor europene Marcel Boloș a confirmat că a acceptat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cerecetării, Inovării și Digitalizării. Boloș spune că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu, relatează actualdecluj.ro.

4. Pui cu Salmonella într-o rețea de hipermarketuri. Clienții sunt avertizați să nu consume și să returneze produsul

Pui cu Salmonella într-o rețea de hipermarketuri. Foto: Captură videoRețeaua de hipermarketuri Metro a anunțat că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, după ce a constatat că produsul este infestat cu Salmonella.

5. Virgil Popescu: Noua schemă de compensare a facturilor se va aplica de la 1 februarie. Analizăm ce vom face din aprilie

Noua schemă de compensare a facturilor la energie şi gaze va fi aplicată de la 1 februarie, nu retroactiv, iar coaliţia de la guvernare analizează ce măsuri va lua de la 1 aprilie, a afirmat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

6.  Nicolae Ciucă, mesaj de forță în plină criză energetică: locurile de muncă sunt protejate iar firmele își pot desfășura activitatea în siguranță

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, miercuri la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, despre o serie de subiecte de interes atât pentru Guvern, cât şi pentru mediul de afaceri, informează Executivul. Situaţia generată de creşterea preţurilor la energia electrică şi la gaze s-a numărat printre temele abordate, relatează News.ro.

7. De Ziua Unirii Principatelor Române, a fost semnat primul contractul privind conectarea a patru raioane din R. Moldova la conductele cu apă potabilă din România

De Ziua Unirii Principatelor Române, la Iași s-a semnat primul contract de lucrări din cadrul proiectului privind extinderea conductelor de alimentare cu apă potabilă, din stația de tratare Chirița din Iași, în R. Moldova.

8. Criza îngrășămintelor se vede deja în prețurile mai mari la alimente, iar estimările pentru următorii 2-3 ani nu sunt deloc optimiste

Prețurile mondiale ale alimentelor au crescut la niveluri fără precedent. Foto: Profimedia Images

Criza îngrăşămintelor, declanșată de prețurile mari la gaze, începe să se vadă în preţurile alimentelor. Pentru a face față, fermierii spun că sunt nevoiți să folosească mai puține îngrășăminte. Acest lucru înseamnă, însă, recolte mai mici la prețuri mai mari.

9. Imaginile „alarmante” de pe Pământ, văzute de pe Stația Spațială Internațională

Pământul, văzut de pe Staţia Spaţială Internaţională. Foto: Profimedia Images

Astronautul francez Thomas Pesquet a petrecut șase luni la bordul Stației Spațiale Internaționale anul trecut, iar ceea ce a văzut pe Pământ, din spațiu, a fost pe cât de alarmant, pe atât de uluitor, relatează CNN.

10. Telescopul James Webb și-a încheiat călătoria de 1,5 milioane de kilometri, la o lună de la lansare

După ce a călătorit în spațiu 1,5 milioane de kilometri, telescopul spațial James Webb al NASA a ajuns luni la destinația finală, relatează Space.com.

11. Nicoleta Paulic (PNL), premiată pentru implicare în conștientizarea nevoilor bolnavilor de cancer

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a primit, în cadrul Galei „Împreună protejăm România”,  Premiul de excelență pentru implicare în conștientizarea nevoilor speciale ale bolnavilor și supraviețuitorilor de cancer.

12. Secretar de stat în Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi energie ar putea să scadă în viitorul apropiat

Cel mai bun scenariu, potrivit analiștilor, este că o iarnă cu temperaturi medii ar reduce impactul crizei energetice abia în al doilea trimestru al anului 2022. Foto: Profimedia Images

Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat, deoarece România a avut o iarnă uşoară, afirmă George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei. El spune că, datorită temperaturilor bune, a fost extras mai puțin gaz din depozite față de anul trecut.

13. Meta, compania mamă a Facebook, a construit cel mai rapid supercomputer cu inteligență artificială din lume

Meta, compania mamă a Facebook, anunţă că noul său supercomputer va fi cel mai rapid din lume. Foto: Profimedia Images

Meta, compania mamă a Facebook, a anunţat, luni, că echipa sa de cercetare a construit un nou supercomputer cu inteligenţă artificială care, potrivit estimărilor sale, va fi cel mai rapid din lume. Dispozitivul ar urma să fie finalizat la mijlocul lui 2022, informează Reuters.

14. Ministerul Sănătății a lansat licitație internațională pentru construirea unei clădiri la spitalul județean Timișoara, cu UPU, centru de arși, ATI, heliport

Ministerul Sănătății anunță, marți, că a lansat procedura de licitație internațională competitivă pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara.

https://www.g4media.ro

15. Recrutarea studenților în SRI este susținută de o nouă facultate din Universitatea din București: Facultatea de Limbi și Literaturi Străine le recomandă celor pe care îi educă să devină ofițeri în Serviciul Român de Informaţii

Recrutarea studenților în SRI este susținută de o nouă facultate a Universității din București, la doar câteva zile după un anunț similar făcut de Facultatea de Filosofie. De data aceasta este vorba despre Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

16. Șeful diplomației ucrainene îi mulțumește lui Bogdan Aurescu pentru „ideea excelentă” de a organiza la Kiev o reuniune a miniștrilor de externe ai UE: „Le-am cerut partenerilor Ucrainei să facă exact asta”

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a sprijinit marţi ideea exprimată în ajun de omologul său român, Bogdan Aurescu, de a organiza o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev, ca expresie a solidarităţii blocului comunitar european cu Ucraina, în momente de tensiune sporită cu Rusia ca urmare a desfăşurării a mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană, transmite EFE, citată de Agerpres.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *