Current track

Title

Artist


I.G.P.R. cumpără 300 de „bolizi” pentru poliția rutieră

#Postat de on octombrie 27, 2021

Poliția Rutieră va primi o serie de dotări printre care și 300 de autospeciale, în urma aprobării și derulării proiectului privind ”Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație”, anunță sindicatulpolitistilor.ro  într-un comunicat.

Inspectoratul General al Poliției Române a postat pe SEAP, la data de 26.10.2021,  anunțul privind licitația care are ca obiect achiziția a 300 de autospeciale cu capacități și performanțe ridicate.

„Practic, instituția recunoaște că în urma achiziției de anul trecut, au fost livrate autovehicule de tip Dacia Logan cu capacități și performanțe sub media celor necesare autospecialelor de poliție, mai ales cele destinate activității de control și supraveghere a traficului rutier. Astfel de autospeciale lipsesc cu desăvârșire din parcul auto al structurilor de poliție rutieră, fiind practic imposibil în prezent de urmărit autovehicule cu capacități și motorizări ridicate”, mai precizează comunicatul citat.

Licitația este deschisă până la finalul lunii noiembrie a.c., iar evaluarea ofertelor se va încheia în primăvara anului viitor. Livrarea autospecialelor se va face în termen de 270 de zile de la semnarea contractului, ceea ce înseamnă că acestea vor ajunge la unitățile de poliție, cel mai probabil, la finalul anului viitor.

Potrivit sindicatului polițiștilor, autospecialele ce vor fi achiziționate vor trebui să îndeplinească următoarele cerințe:

-Capacitate cilindrică: min. 1900 cm3

-Putere: min. 130 kW/174 C.P.

-Tracțiune integrală: 4×4 permanent

-Transmisie: automată cu 8+1 viteze

-Cilindri: min. 4

-Cuplu: min. 290 Nm

-viteză maximă: min. 210 km/h

Accelerația de la 0-100: max. 8 secunde

+ un girofar și o baterie suplimentară

Prețul estimat pentru cele 300 de autospeciale va fi de aproximativ 25.000 EURO/buc., însumând o investiție totală de 38.204.628 lei sau 7.721.850 euro.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *