Current track

Title

Artist


Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, invitată să participe la Summitul mondial al Societății Internaţionale pentru Studiul Informației (SI4SI)

#Postat de on septembrie 16, 2021

Reprezentanții Centrului de Etică, Filosofie şi Inginerie în Societate (C-EPHES) din cadrul Școlii Doctorale de Științe Sociale şi Umaniste din USV participă în aceste zile la Summitul mondial SI4SI, organizat de Societatea Internaţională pentru Studiul Informației.
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este una dintre cele mai dinamice universităţi din Europa de Est, oferind o educaţie universitară şi post-universitară la standarde de înaltă calitate cu un cost relativ scăzut.

Summitul mondial 2021, cu tema „Studiul Informaţiei pentru beneficiul umanității: Să învățăm din trecut şi să construim pentru noua normalitate”, sub coordonarea principală a profesorului Marcin J. Schroeder, de la Universitatea Tohoku, din Japonia  va avea loc online,  între 12 şi 19 septembrie 2021,

Universitatea suceveană va fi reprezentată de Centrul de Etică, Filosofie şi Inginerie în Societate (C-EPHES) din cadrul Școlii Doctorale de Științe Sociale şi Umaniste. (USV).

La invitația profesorului Boltuc, de la Universitatea Northern Illinois, SUA,  C-EPHES din cadrul USV organizează, vineri, 17 septembrie 2021, două panel-uri pe teme de actualitate.

1. „Așteptând prima Inteligență Artificială înscrisă la un  program de studii (universitare) din domeniile filosofiei, științelor sociale şi disciplinelor umaniste”/ Orele: 16:10-18:10 UTC

2. „Pentru o etnologie a moralităților”/ Orele. 18:10 – 20:15 UTC

Cele două activități sunt organizate de prof.univ.dr. Viorel Guliciuc, coordonator al Centrului C-EPHES din cadrul USV.
USV a precizat că este singura universitate din țară în cadrul căreia funcționează o școală doctorală de filosofie specializată în confluența domeniilor Filosofie şi Inginerie.

Sursa: 

USV.ro  

newsbucovina.ro-16.09.2021


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *