Current track

Title

Artist


29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război

#Postat de on aprilie 29, 2024

La 29 aprilie 1902, Regele Carol I instituia titlul de „Veteran de Război”, în baza prevederilor Convenţiei de la Geneva din 1870.

Era onorat, astfel, eroismul combatanţilor din redutele Războiului de Independenţă.

 

Din 2007, ziua a devenit a tuturor veteranilor de război.  An de an, la 29 aprilie, este sărbătorită Ziua veteranilor de război, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, aceasta fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007.  

România mai numără astăzi puțin peste 2600 de supraviețuitori ai Celui de-Al Doilea Război MondialBravi luptători de vârsta României Mari, unii dintre ei în vârstă de 105 ani, ne așteaptă răbdători să le strângem mâinile sfinte și să le mulțumim pentru credințși bărbăția cu care au rezistat în vremurile de încercare.
Ne iubim necondiționat Țara, îi respectăm istoria șeroii, cultura și tradițiile și contribuim la viitorul ei prin aducerea în memoria colectivă a Eroilor care au zidit România Mare. Ne dorim o Românie în care eroii să fie cunoscuți, recunoscuți, respectațși să reprezinte o sursă de inspirație pentru nouă generație.
Punem Eroii înaintea noastrășȚara înaintea tuturor.

În țară, sunt programate ceremonii la monumentele ostaşilor.

Articolul complet aici: https://jurnalspiritual.eu/29-aprilie-ziua-veteranilor-de-razboi/


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *