Current track

Title

Artist


Studentă din Rădăuți, salvată de neurochirurgii ieşeni, după ce fost operată de o tumoră pe creier

#Postat de on aprilie 26, 2021

O tânără de 19 ani, din Rădăuți, care fusese transferată cu elicopterul de la Suceava la Iași, a fost operată de o echipă de neurochirurgi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr.N. Oblu” şi salvată din coma profundă în care intrase pe 9 aprilie. Tânăra era studentă la Facultatea de Medicină Dentară şi suferea de o tumoră extrem de rară, localizată la nivelul trunchiului cerebral. Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a fost coordonatorul intervenției și a explicat starea pacientei și natura operaţiei.

„Tânăra a ajuns de urgență în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iași cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de săntatea fiind una foarte gravă. După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară”, a explicat dr. Eva, citat de bzi.ro.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes, iar pacienta și-a revenit din comă, starea sa fiind acum stabilă.

„Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani”, a completat dr. Lucian Eva, coordonatorul intervenției în cazul fetei transferate de la Suceava.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *