Current track

Title

Artist


Peste 80 de oi, iezi, miei și capre au fost omorâte de șacali într-o singură noapte. De trei zile, leșurile animalelor încă nu au fost ridicate (Foto/Video)

#Postat de on aprilie 24, 2021

Peste 80 de oi, iezi, miei și capre au au fost omorâte de șacali în preajma Sărbătorilor Pascale, la o stână situată la limitele comunelor Răchitoasa și Colonești. Această amplasare face ca și astăzi, după trei zile de la nenorocirea care s-a abătut peste proprietarul turmei, leșurile animalelor să putrezească în țarc.

„La noi nu este înregistrat niciun eveniment. Stâna este pe terenul comunei Răchitoasa, ei trebuie să rezolve problema”, ne-a declarat Valentin Iancu Mîrzac, primarul din Colonești. Culmea este că și primarul din Răchitoasa spune cam același lucru, însă invers. „Noi nu avem treabă cu asta. Este în comuna Colonești, ei trebuie să se ocupe și de acte și să anunțe și Direcția Sanitar-Veterinară”, ne-a declarat primarul din Răchitoasa, Valentin Moraru.

Această birocrație administrativă face că, de trei zile, stâna a decenit un adevărat focar de infecție, în condițiile în care nimeni nu își asumă responsabilitatea ridicării leșurilor de animale. Întrebat despre această situație, Constantin Scripăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, a încercat să lămurească situația.

„Am auzit despre ce s-a întâmplat, însă situația este oarecum complicată. Am înțeles că proprietarul este din Colonești, stâna este în Răchitoasa, și nici nu se știe numărul exact al animalelor moarte. Am zis că acordăm tot sprijinul, cu condiția ca proprietarul să prezinte documente pentru animale, să spună dacă erau înregistrate, dacă primea subvenții etc. Din câte am înțeles, până acum nu s-a prezentat la nicio primărie. Oricum, problema trebuie rezolvată urgent”, ne-a declarat Constantin Scripăț.

Acesta mai spune că situația nu poate rămâne așa, cadavrele nu pot fi lăsate să putrezească, și că în cel mai scurt timp o echipă de la Direcția Sanitar Veterinară se va deplasa în zonă pentru a evalua situația la fața locului.

Video/L. Bulmoagă

Tagged as

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *