Current track

Title

Artist


Alertă meteo ANM. Vremea face ravagii în România!

#Postat de on iunie 18, 2020

Alertă meteo ANM. Vremea face ravagii în România!

Alertă meteo ANM. Vremea face ravagii în România! Cod galben de furtuni și cod portocaliu de inundații!
Vremea o ia razna în aceste zile, când este anunțat atât cod galben de furtuni cât și cod portocaliu de inundații. Instabilitea va dura cel puțin câteva zile.
Zeci de localități inundate
În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 20 de judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente. În cursul zilei şi pe timpul nopţii, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 32 de localităţi din judeţele AR AG, BC, BN, BV, BZ, CL, CJ, DB, GJ, GR, HR, HD, IL, IF, MM, MS, OT, SM şi TM.
Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 140 de locuinţe, 148 de curţi, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodăreşti, 8 instituţii publice şi 21 de străzi.
Se află în vigoare o avertizare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite. De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.
Cod galben de furtuni și cod portocaliu de inundații! Ce zone sunt vizate.
Este anunțat un cod galben de furtuni, iar de la ora 10:00, avertizarea se va extinde pe întregul teritoriu.
Atenționare cod portocaliu de inundații, valabilă pe mai multe râuri din țară. Zonela care fac excepție sunt Moldova și Dobrogea. Ele nu scapă însă de instabilitatea atmosferică, aici fiind valabil un cod galben.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *