Current track

Title

Artist


Foto/Video: Centenarul Aviaţiunii din Moldova, sărbătorit de Forțele Aeriene Române. Vezi imnul Bazei 95 Aeriană Bacău

#Postat de on iunie 17, 2020

„Centenarul Aviaţiunii din Moldova”, dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucție al Aviațiunii – a fost marcat ieri, 16 iunie, la Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău.

La festivitatea restrânsă, din cauza nevoii de respectare a regulilor de distanţare fizică în contextul epidemiei de Covid-19, au participat generalul-maior Vasile TOADER, locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, generalul-maior Viorel PANĂ, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, comandanti ai bazelor aeriene, comandanţi ai unităţilor militare din garnizoana Bacău, reprezenanţi ai autorităţilor locale.

Drapelul de Luptă al unității a fost decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, ca apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice.

De asemenea, a avut loc o ceremonie religioasă de sfinţire a plăcii comemorative închinată celor care, timp de un secol, au slujit sub egida aripilor româneşti.


Cu acest prilej a fost lansată lucrarea «Istoricul Bazei 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” (1920 – 2020)», lucrare elaborată de plutonierul adjutant principal Sorin Grumuş.

Totodată, s-a făcut auzit Imnul Bazei 95 Aeriană: Muzica şi versuri Marcel Bălan. Solistică – Alex Bosânceanu.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *