Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei: Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal, spune un recunoscut medic italian 

#Postat de on iunie 1, 2020

Știrile pozitive ale zilei: Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal, spune un recunoscut medic italian 

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România a înregistrat duminică cel mai mic număr de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, fiind totodată şi cel mai scăzut număr de cazuri în terapie intensivă, el precizând că suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor. 

 

  • Noul coronavirus își pierde din putere și a devenit mult mai puțin letal, a declarat duminică un reputat medic italian. „În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a declarat Alberto Zangrillo, șeful Spitalului San Raffaele din Milano. „Mostrele prelevate în ultimele 10 zile au arătat o încărcătură virală care, din punct de vedere cantitativ, a fost aproape zero în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni”, a spus Zangrillo pentru televiziunea RAI.

foto cu caracter ilustrativ

 

  • Coreenii de la Celltrion au declarat că tratamentul experimental dezvoltat de companie împotriva COVID-19 a arătat o reducere de 100 de ori a încărcăturii virale a bolii la testele pe animale.

 

  • Un vaccin anti Covid-19 ar putea fi disponibil în China până la finele acestui an. În prezent cinci vaccinuri produse în China sunt în teste clinice.

 

  • Papa Francisc a declarat că oamenii sunt mai importanți decât economia, în cadrul tradiționalei alocuțiuni duminicale de la miezul zilei. Suveranul pontif a făcut aceste declarații în prima alocuțiune rostită după trei luni de la fereastra apartamentului pontifical, în fața credincioșilor reuniți din nou în Piața Sf. Petru.

 

  • A doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus începe azi, 1 iunie. De duminică noapte, deplasarea în afara localităţii se face fără completarea prealabilă a unei declaraţii pe propria răspundere şi fără a mai specifica motivul. La 1 iunie, se deschid terasele şi plajele, se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar şi programele de pregătire fizică a sportivilor.

 

  • Piaţa din faţa Catedralei Notre-Dame din Paris, închisă publicului după incendiul de acum un an, a fost redeschisă ieri.

 

  • Circa 10.000 de rezervări ar fi fost făcute de turişti pentru a petrece prima săptămână din luna iunie în staţiunile de pe litoralul românesc, potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică.

 

  • Capsula SpaceX Crew Dragon s-a amarat duminică – fără probleme – la Staţia Spaţială Internaţională. Cei doi astronauţi NASA au intrat la bordul ISS, o etapă crucială în această misiune care marchează o reluare a lansărilor americane către ISS după nouă ani de întrerupere.

 

  • Cel mai mare avion comercial în totalitate electric a finalizat în această săptămână zborul său inaugural, în Statele Unite. Avionul Cessna 208B Grand Caravan a decolat joi de pe un aeroport din Moses Lake, Washington, fiind dotat cu un motor de 750 de cai putere, integral electric, dezvoltat de o companie din Redmond, magniX.

 

  • După relaxarea restricțiilor, în Noua Zeelandă a crescut foarte mult volumul vânzărilor de carte, ”la nivelul Crăciunului”.

 

  • Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al Islamului, a fost redeschisă, duminică dimineaţă devreme, după două luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Sursa: Cronica.ro


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *