Current track

Title

Artist


Câți pacienți au fost INTERNAȚI și VINDECAȚI la Spitalul Buhuși

#Postat de on mai 30, 2020

 De la declanșarea stării de urgență, 15 pacienți diagnosticați cu infecție Covid 19 au fost tratați în secția Boli Infecțioase a Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei”  Buhuși și au fost externați vindecați.

În total, la secția Boli Infecțioase au fost internați 54 pacienți, din care 22 confirmați SARS-CoV 2 și 32 suspecți. Dintre aceștia, 22 sunt din Buhuși, 11 din localitățile învecinate, iar 21 din alte localități ale județului Bacău.

Un număr de 7 pacienți, cazuri medii spre severe, din Buhuși și localitățile învecinate, au fost transferați la alte unități sanitare din județul Bacău și alte județe. Au existat două cazuri de cadre medicale (asistenți medicali ) Covid 19, cazuri asimptomatice cu evoluție favorabilă, care în prezent sunt vindecate.

De la declanșarea stării de urgență, Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a fost angrenat în acordarea asistenței medicale de specialitate, atât prin specialitățile medico-chirurgicale, cât și prin secția de boli infecțioase a unității sanitare, care a acordat îngrijiri cazurilor de îmbolnăvire COVID-19, aici fiind internați atât pacienți pozitivi, cazuri ușoare și medii, cât și pacienți care prezintă suspiciuni, din Buhuși , localitățile învecinate și din județul Bacău.

157 de teste recoltate

Toate secțiile /compartimentele / specialitățile au fost și sunt funcționale, dă asigurări conducerea spitalului.  Nu a existat și nu există nicio structură închisă, pe perioada stării de urgență fiind internați și tratați un număr de 458 pacienți, pe toate specialitățile existente la nivelul spitalului, respectiv: Cardiologie-62, Chirurgie generală-127, Cronici-19, Îngrijiri Paliative-23, Medicină interna-83, Neurologie-63, Ortopedie-4, Pediatrie-50, Psihiatrie-19, Reumatologie-8, A.T.I. (internați din alte secții)-45.

„Prin Compartimentul Primiri Urgențe a fost asigurată activitatea medicală de urgența pentru persoanele care s-au adresat spitalului , respectiv 1654 adresabilități și 1.008 spitalizări de zi în cele două luni de stare de urgență care, în funcție de patologia specifică, au fost internați în secții ale unității noastre sanitare, transferați în alte unități sanitare sau au primit recomandări și tratament la domiciliu.

La nivelul unității sanitare, pe perioada stării de urgență, au fost recoltate un număr de 157 teste R.T. PCR de la pacienții care au prezentat simptomatologie respiratorie. Salariații și pacienții au beneficiat și de testări IgM / IgG ( peste 220 de testări).

Unitatea sanitară a dispus și dispune de cantități corespunzătoare de echipamente de protecție, dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente. Mulțumim medicilor, personalului medical, personalului de îngrijire și celorlalte categorii de personal pentru implicare și dedicația de care au dat dovadă! Va mulțumim pentru susținere și încrederea acordată!”, precizează Constantin Poiană, managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei”  Buhuși.

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *