Current track

Title

Artist


”Nu mai infectați politic Spitalul Comănești!”

#Postat de on mai 4, 2020

Viorel Miron, primarul orașului Comănești a venit cu o serie de precizări legate de acuzele sau zvonurile lansate în spațiul public:

„Jenantă și, mai ales, iresponsabilă încercarea europarlamentarului PSD Dragoș Benea și a președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, de a arunca suspiciuni asupra Spitalului Orășenesc Comănești și de a încerca să politizeze subiectul pandemiei, de parcă apartenența unui primar contează, când boala lovește peste tot!

Opinia publică trebuie să știe că Spitalul Orășenesc ”Ioan Lascăr” Comănești este în acest moment în afara oricărei suspiciuni de infecție cu COVID-19! În timpul pandemiei, a existat cazul unui bătrân internat, depistat pozitiv și care a intrat în contact cu mai multe cadre medicale, testate toate. Medicii și asistentele au stat izolate la domiciliu și au revenit la serviciu, după ce s-a demonstrat că nu mai există niciun pericol. Spitalul Comănești este astăzi funcțional la capacitate maximă, iar orice caz suspect poate fi internat, până la sosirea rezultatelor, într-una dintre cele cinci izolatoare, special amenajate.

Iar în câteva zile, rezultatul testelor va fi transmis în două ore, pentru că ne pregătim să instalăm în această săptămână, la Comănești, aparatul de testarea PCR – Real Time, achiziționat cu  114.000 de euro, din fonduri exclusiv private, pentru care Primăria Comănești a investit 200.000 de lei în amenajările speciale. În noul Laborator de biologie moleculară se vor putea prelucra 48 teste în două ore, pe un aparat integral automat, ce va fi deservit de cadre medicale instruite deja la Iași.  

Instalarea aparatului va permite testarea integrală a personalului care lucrează în spital, dar și a pacienților internați, precum și efectuarea ulterioară a altor analize complexe, care nu țin numai de infecția cu virusul SARS-COV2. 

Probabil că acest mic succes local a stârnit agitație în rândul șefilor PSD, care încearcă să discrediteze spitalul și să arunce tot felul de umbre și de acuze. Doresc să lămuresc pentru toată lumea: Spitalul Comănești nu este spital de tratare a cazurilor de COVID-19, iar acest lucru l-a stabilit Ministerul Sănătății! Spitalul este capabil să preia cazurile de bolnavi non-COVID, care nu mai pot fi internați la Spitalul Județean de Urgență Bacău, în secțiile de Neurologie sau Boli Interne, transformate în focar, sub conducerea PSD!

Mă întreb: de ce această preocupare a domnilor Benea și Brașoveanu, de a defăima Spitalul Comănești, de ce această încercare disperată de a asocia cu orașul Comănești orice caz apărut în zonă, în speranța de a crea suspiciunea că în oraș ar fi un focar COVID, deși nu este? Nu, domnilor, focarul nu este nici la spital, nici la Apa Serv Comănești, unde a existat o suspiciune, infirmată chiar în această dimineață, din fericire, de un rezultat negativ. Iar pacientul a ajuns la spital nu pentru că lucrează la Apa Serv, ci pentru că soția, care este angajată la Centrul de recuperare Dărmănești, a fost confirmată pozitiv!

Focarul este în curtea voastră, la Centrul de recuperare Dărmănești, aflat în subordinea Consiliului Județean Bacău, condus de PSD! Nu mai încercați să distrageți atenția și asumați-vă această realitate, încetați joaca de-a ”hoțul strigă «hoții»”! Nu mai pasați responsabilitatea, nu mai distrageți atenția, mai bine vă faceți treaba!

Nu este datoria mea să aflu sau să demonstrez cum a ajuns virusul la Dărmănești. Eu am treabă, ca primar, în Comănești! Dar este datoria domnilor Benea și Brașoveanu să-și ceară public scuze, de la toți comăneștenii, și, în general, de la toți băcăuanii pe care încearcă să îi manipuleze, în această perioadă în care este nevoie de liniște și de decizii pentru sănătatea oamenilor” a declarat Viorel Miron, primarul orașului Comănești. 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *