Current track

Title

Artist


Cartierul Obor din Rădăuţi lăsat ….de căruţă. Cartierul a rămas fără farmacie, fără bancomat, fără operator telefonie. ,, Ai dreptate….mă duc la altă farmacie…!”

#Postat de on ianuarie 26, 2020

Dacă la nivel mondial se doreşte implementarea reţelei 5 G, dacă dronele şi roboţii şi-au făcut loc în activitatea şi viaţa de zi cu zi a omenirii, în cartierul Obor din Rădăuţi, lumea iese la cele câteva magazine alimentare sau de materiale cu instalaţii termice, stă dacă le permite vremea, pe terasă la o cafea sau la una mică şi pleacă spre centrul oraşului. Pleacă spre centrul oraşului sau spre Piaţa Mică pentru a trece pragul unei farmacii, pentru a scoate bani din bancomat sau spre a-şi plăti factura la telefon.
Un cartier cu sute de locuitori  este lipsit de această normalitate şi nimeni nu ( poate ) face, nimic. Nu tu măcar o farmacie, nu tu un bancomat, nu tu centru de telefonie, nimic. A fost o farmacie, undeva vis-a-vis de fabrica de mobilă. A fost căci ar fi trecut în curtea celor de la Farmacia Inimii, a fost un bancomat de unde puteai să scoţi banii din părete, cum zic unii, în glumă. Au fost dar nu mai sunt. De ce? Chiar aceşti cetăţeni nu se pot bucura de nişte normalităţi ca să nu le spun facilităţi? Când era statul unic stăpân mergeai la Măria Sa, cu jalba-n proţap. Acum cauţi pe net numere de contact în care-ţi răspund nişte roboţi plictisiţi, că la noi roboţii s-au învăţat de la funcţionarii de după ghişeu şi răspund şi ei în dorul lelii şi te laşi păgubaş până ce …un operator vă va prelua apelul dar acum toţi sunt ocupaţi.…mănâncă sau se scobesc…între dinţi.
Până una alta …Mă duc la altă Farmacie….nu pentru articulaţii ci pentru gripă că vin chinezii peste noi. La un vecin i-au ieşit nişte chinezi în grădină….că-s mulţi şi nu au spitale. Păi dacă e secetă!..i-am zis. Secetă de normalitate.
                                                        Iulian Iustin Melinte

The post Cartierul Obor din Rădăuţi lăsat ….de căruţă. Cartierul a rămas fără farmacie, fără bancomat, fără operator telefonie. ,, Ai dreptate….mă duc la altă farmacie…!” appeared first on JurnaldeRadauti.ro.